Fotbolltransfers.com - Klebér Saarenpää: "Att träna Sirius en vacker dröm"
Foto: Bildbyrån

Klebér Saarenpää: "Att träna Sirius en vacker dröm"

Publicerad: 2012-06-06 14:03 Allsvenskan

Han är på papper huvudansvarig i Syrianska FC. Klebér Saarenpää berättar om sin första tid i klubben och att han drömmer om att träna IK Sirius.

I fjol tränade han Hammarby TFF i division 1. Nu är Klebér Saarenpää huvudtränare i Syrianska FC då managern Özcan Melkemichel saknar PRO-licens.

– Egentligen fanns det tankar på att jag skulle träna Hammarbys U21-lag den här säsongen, men när det inte blev något med det så dök det här upp med Syrianska och det har fungerat perfekt, säger Saarenpää till UNT. 

– Jag fungerar lite grann som en assisterande tränare till Özcan, men då han har mycket annat att stå i blir det även att jag får ha huvudansvar för vissa träningar och är delaktig i matcher, fortsätter han.

Syrianska FC har gått som tåget efter en trög inledning på säsongen. Efter 12 omgångar har laget spelat in 16 poäng.

– Jag kom ju in rätt sent, bara två veckor innan seriepremiären, så det var många nya ansikten för mig och mycket att läsa in sig på. Men jag tycker att det har flutit på bra. Att vi blev så nederlagstippade har gjort att det har bildats ett lugn i föreningen där alla vet vad som gäller, säger Saarenpää till UNT och fortsätter:

– Vår målsättning är att hålla oss kvar i allsvenskan och att överleva ekonomiskt, det finns inget annat. Jag tror det var 7–8 spelare som inledde försäsongen i vintras inklusive några juniorer, så det såg inte ljust ut. Nu fick vi ihop laget bra till slut ändå och har en riktigt vass startelva om alla är hela och friska.

Klebér Saarenpää berättar att han en dag i framtiden gärna tar över IK Sirius.

– Det vore kul någon gång i framtiden, det får vara en vacker dröm för mig, säger han till UNT.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus