Fotbolltransfers.com - Jonas Lundén trivs i rollen som talangutvecklare i GAIS
Foto: Bildbyrån

Jonas Lundén trivs i rollen som talangutvecklare i GAIS

Publicerad: 2012-05-31 12:57 Allsvenskan

I december slutade Jonas Lundén med fotbollen och blev sportchef för GAIS akademi. Nu berättar han om sin roll.

32-årige Jonas Lundén avslutade karriären efter förra säongen men är kvar i GAIS organisation. Han är sportchef för klubbens fotbollsakademi, ungdomsverksamheten som omfattar tolv lag med cirka 250 killar (och någon enstaka tjej) från 7 år och uppåt.

– Jag är jätteglad och stolt över att ha fått det här uppdraget. Det är stort att vara med att fostra och utbilda ungdomar till A-lagsspelare i GAIS, säger Jonas Lundén till GAIS officiella hemsida.

Klubbchefen Leif Gjulem berättar att anställningen av Jonas Lundén i den här rollen är väl genomtänkt. Han själv var den förste som hade rollen i GAIS.

– Han är som klippt och skuren för rollen, säger han. Jonas är en fantastisk ambassadör för klubben, han har spelarbakgrund och vet vad som krävs och sist, men inte minst, har han ett stort GAIS-hjärta, säger Gjulem och fortsätter:

– Vi startade 2010 efter att Svensk Elitfotboll satt upp långsiktiga mål om talangutveckling i samtliga klubbar. Inom det projektet finns ett certifieringssystem, som dels bygger på att klubbarna får beskriva hur man vill jobba med talangutveckling både på och vid sidan av planen, dels på resultat i form av till exempel hur många från de egna leden som blir A-lagsspelare.

Inför den gär säsongen plockade GAIS upp Linus Tornblad, Enis Maljici, Malcolm Moenza och Mirza Mujcic till A-truppen.

– Det är verkligen över förväntan att vi lyckats så bra och så snabbt med talangutvecklingen. Det tar ju tid att bygga den här typen av verksamhet. Riktigt, riktigt bra är vi kanske inte förrän om tio år, säger Lundén till GAIS hemsida.

– Visst fanns det ungdomsverksamhet i GAIS även tidigare, men nu är det struktur och ordning på allt. För varje år som går får vi bättre och bättre spelare och fotbollen vi spelar blir mer och mer attraktiv, fortsätter han.

Hur mycket saknar du att spela fotboll själv?

– Just på matchdagar kan jag fortfarande vara sugen, men annars är jag ju här på GAIS-gården varenda dag– precis som jag var förut. Och jag spelar faktiskt lite - i TV-laget som Patrik Ekwall håller i. Vi spelade två matcher nu i helgen och visst var det kul att snöra på fotbollskorna igen.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus