Fotbolltransfers.com - Burkina Faso jagar Tobias Sana: "Klart man är smickrad"
FOTBOLLTRANSFERS.COM AVSLÖJAR
Foto: Bildbyrån

Burkina Faso jagar Tobias Sana: "Klart man är smickrad"

Publicerad: 2012-04-13 21:00 Allsvenskan

IFK Göteborgs mittältare Tobias Sana kan bli landslagsman i Burkina Faso - vars förbund visar konkret intresse. "Jag stänger inte dörren", säger han.

Fotbolltransfers.com kan avslöja att yttermittfältaren Tobias Sana är aktuell för spel i Burkina Fasos landslag - vars ledning fick upp ögonen för honom redan för två år sedan.

– De fick höra att jag spelar i högstaligan i Sverige. Sedan inför inför Afrikanska Mästerskapen i år hade de en samling i Frankrike och de kontaktade min farbror. De ville att jag skulle komma dit, men jag hade semester. Så det blev inte av. Men de har fortfarande kontakt med min farbror, som bor där nere. De är väldigt intresserade, säger Tobias Sana till fotbolltransfers.com.

– De har sett några matcher. Det är klart man är smickrad. Men jag vill inte stänga dörren för Sverige, det hade varit en dröm att spela i svenska landslaget, jag är född här. Men stänger inte heller dörren för Burkina Faso, fortsätter han.

När tänker du ta ett beslut kring förfrågan?

– Jag vet inte, har inte tänkt i den banan om jag ska vara ärlig. Inte tänkt på landslaget. Det är bara smickrande att de vill ha mig. Har inte tänkt på Sverige heller, bara lagt fokus på mig själv och att utvecklas. Skulle jag få chansen i svenska landslaget skulle jag bli glad så klart. Men tänker inte så långt. Men visst är det smickrande att spela i ett landslag.

22-åringen är i dagsläget enbart svensk medborgare, men har inga problem att lösa ett pass om Burkina Faso blir aktuellt.

– Det var inte så att det skulle vara aktuellt med Afrikanska Mästerskapet. Utan de ville att jag skulle komma ner och se mig träna. Jag har inte direkt pass där än, jag är bara svensk.  Men det är inga problem att lösa det eftersom pappa är därifrån. Det var därför de ville att jag skulle testa, om det var intressant skulle jag fixa det, säger Sana till fotbolltransfers.com.

Hur bra koll har du på Burkina Faso?

– Det är klart jag har koll på dem, jag tittar och hejar på dem i mästerskapen, det är inte bara Sverige jag stöttar. De har ju ändå en del namnkunniga spelare som folk inte har koll på. Många spelar i franska ligan och det är ett bra landslag.  Bland annat finns Bakary Koné från Lyon och Charles Kaboré från Marseille.

Vad gäller framtiden i klubblaget IFK Göteborg har Tobias Sana valt att avvakta med en förlängning av det utgående kontraktet. Allt bottnar i att han vill ha mer speltid.

– Det handlar om att spela matcher som jag gjorde igår mot AIK. Inget ont om U21-matcher, säger inte att jag är för bra för dem. Det handlar om att jag vill konkurrera och vara med och spela i Allsvenskan, vara med och spela i allvarliga matcher som igår, matcher som berör, säger Sana till fotbolltransfers.com.

– Det jag har sagt till min agent och Blåvitt är att jag vill fokusera på fotbollen eftersom jag var så långt ifrån startelvan för två månader sedan. Jag har inte sagt att det inte blir Blåvitt, vill bara fokusera på fotbollen. Att göra så bra på planen som möjligt, fortsätter han.

Nyligen uppgavs Malmö FF ha visat intresse för Tobias Sana. Men det är ingenting som mittfältaren känner till.

– Jag har ingen aning om MFF. Grejen är den att jag sagt till min agent att om det finns intresse så vill jag inte veta. Nu vill jag bara fokusera. Gör man bra ifrån sig så klart att det kommer intresse. Men helt ärligt vet jag inget om Malmö, avslutar Tobias Sana.

ARTIKELN PRESENTERAS AV:
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ
HAJPADE ODDS!
Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus