Fotbolltransfers.com - Faton Trstena lämnar Fortuna Sittard efter säsongen
FOTBOLLTRANSFERS.COM AVSLÖJAR
Foto: Bildbyrån

Faton Trstena lämnar Fortuna Sittard efter säsongen

Publicerad: 2012-03-20 11:58 Utlandsproffs

Utlandsproffset Faton Trstena lämnar Fortuna Sittard i sommar. Den 18-årige anfallaren stänger inte dörren för svenska klubbar men kan ändå bli kvar i Holland.

Förra sommaren bytte Faton Trstena Högaborgs BK mot Fortuna Sittard. Kontraktet var flerårigt men innehöll en option om förlängning efter varje säsong. Nu står det klart att det inte blir en fortsättning efter säsongen.

– Vi snackade om det och vi tyckte båda att det var bäst att gå skilda vägar. Jag fick inte den speltiden jag hade räknat med. Jag stannar här fram till sommaren. Från och med juni är det fritt fram för mig att gå till en ny klubb, säger Faton Trstena till fotbolltransfers.com.

Sedan flytten till Holland har Trstena hunnit med ett inhopp i a-laget samt suttit på bänken ett par gånger. Annars har det mest varit spel i b-laget.

Han har även varit skadad sedan januari men är nu på väg att återhämta sig. Men talangen kan ändå stanna kvar i Holland.

– Jag pratade med min rådgivare idag och han sa att det inte är något att oroa sig för. Det är tre klubbar i Holland, i andraligan, som är intresserade och några i Belgien också.  Även där i andraligan.

– Jag sa att jag hellre vill stanna i Holland och utvecklas något år till innan man ser över andra alternativ.

Vilka klubbar?

– Jag kan inte säga några namn.

Är det inte aktuellt att återvända till Sverige?

– Jag har inte fått samtal från några svenska klubbar. Men om någon klubb hör av sig så utesluter jag inte det.

Hur har det varit i Holland?

– Det har varit ett lärorikt år, jag har utvecklats mycket som fotbollsspelare. Jag har haft bra och dåliga tider.  Men jag känner att jag inte fick en ärlig chans. Jag kom in mot Sparta Rotterdam och gjorde en ok match. Men efter det var det många killar som kom tillbaka från skador och då fick jag sitta mycket på bänken och spela med andralaget.

– Jag blir spelklar om två veckor och det finns alltid tid till att spela mer. Tränaren sa också att han ville behålla mig de här tre månaderna för man vet aldrig vad som händer. Jag stannar också för att det är bättre för min utveckling för att man lär sig nya saker varje dag. Vi får se vad som händer därefter.

Jakob Celik
jakob.celik@fotbolltransfers.com
Nästa artikel (scrolla ner)

Sista artikeln

Inga fler artiklar att ladda