Fotbolltransfers.com - Officiellt: Mattias Johansson klar för AZ Alkmaar
Foto: Bildbyrån

Officiellt: Mattias Johansson klar för AZ Alkmaar

Publicerad: 2012-01-27 12:11 Utlandsproffs

Kalmar FF bekräftar nu att försäljningen av Mattias Johansson till holländska AZ Alkmaar är slutförd. "Jag känner mig redo för en större utmaning och på förhand känns AZ perfekt", säger 19-åringen.

Kalmar FF meddelar på sin officiella hemsida att man säljer Mattias Johansson till AZ Alkmaar. Den talangfulle högerbacken lämnar omedelbart.

19-åringen befinner sig just nu i Holland och genomgått sin läkarundersökning innan han skriver på för sin nya klubb.

– Givetvis känns de bra. Jag känner mig redo för en större utmaning och på förhand känns AZ som ett perfekt alternativ för mig, deras fotboll är mycket omställningar och man mot man spel. Det gillar jag, säger Mattias Johansson till Kalmars hemsida och fortsätter: 

– Samtidigt är självklart tråkigt att lämna laget när jag trivs så otroligt bra både på och vid sidan av planen, men så är det i den här branschen. Kalmar FF som klubb måste såklart också sälja spelare för att få ihop ekonomin så jag hoppas det är nöjda med övergången rent ekonomiskt också.

Klubbchefen Svante Samuelsson om försäljningen:

– Tack vare sin ambitiösa inställning och vilja att utvecklas slog sig Mattias tidigt in i vår startelva. Transfern till AZ är ännu ett kvitto på vilken bra miljö det är i Kalmar FF för unga spelare att utvecklas i. Jag vill passa på att ge Kjell Nyberg en eloge för att han tidigt förstod Mattias potential och såg till att han kom till Kalmar FF.

AZ Alkmaar har också presenterat Mattias Johansson på sin officiella hemsida. Kontraktet sträcker sig till 2016.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus