Fotbolltransfers.com - Officiellt: Andreas Dahlén klar för Djurgårdens IF
Foto: Bildbyrån

Officiellt: Andreas Dahlén klar för Djurgårdens IF

Publicerad: 2012-01-25 09:52 Allsvenskan

Fotbolltransfers.com kunde i helgen avslöja att Andreas Dahlén var mycket nära en allsvensk storklubb. Nu har ytterbacken från Frankfurt skrivit på för Djurgårdens IF.

Djurgårdens IF meddelar på sin officiella hemsida att Andreas Dahlén ansluter från FSV Frankfurt.

– Det är en spelare som jag försökte rekrytera redan 2006 till Sirius och som jag har följt sedan dess, säger DIF-managern Magnus Pehrsson och fortsätter:

– Han fick spela mycket i början i Tyskland men mindre under den senaste tiden. Det är en komplett ytterback som är väldigt snabb och har en bra löpkapacitet. Han är vänsterfotad med bra inlägg och passningar.

Kontraktet sträcker sig fram till sommaren, därefter har klubben en option på förlängning.

– Kontraktstiden hänger ihop med att Joel Riddez ännu inte är tillbaka för fullt efter sin skada. Det kommer att ta tre-fyra månader innan han är redo och vi vill inte behöva stressa in Riddez i laget. Med Andreas Dahlén i truppen blir vi mer kompletta i defensiven, säger Pehrsson.

29-åringen ser framemot att återvända till Allsvenskan.

– Det har varit en härlig upplevelse och en häftig tid i Tyskland men jag och min sambo har alltid pratat om att vi skulle vilja bo i Stockholm. När Djurgården visade intresse fanns det inte så mycket att fundera på. Det är en otroligt fin klubb som jag verkligen ser fram mot att spela för, säger Andreas Dahlén.

ARTIKELN PRESENTERAS AV: 
 
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ DIN
EXKLUSIVA BONUS!
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus