Fotbolltransfers.com - Väsby United på väg mot konkurs: "Det lutar åt det"
Väsby United.
Foto: Bildbyrån

Väsby United på väg mot konkurs: "Det lutar åt det"

Publicerad: 2012-01-20 02:08 Division 1

AIK har brutit samarbetet med Väsby United - som överlever ett tag till. Men de närmaste veckorna är avgörande för den konkurshotade klubben. Det mesta tyder på att Väsby United går i graven.

Väsby United var nära att ta sig upp till Superettan under den gångna säsongen. IFK Värnamo blev dock för svåra i kvalet och man gick miste om miljonbidrag från fotbollsförbundet.

FC Djursholm har varit i förhandlingar med Väsby om ett uppköp, men affären ser ut att gå i stöpet. Division 1-klubben har flera miljoner i skulder, samtidigt som AIK valt Akropolis IF som ny samarbetspartner. Enligt uppgifter till fotbolltransfers.com ser det nu mörkt ut för Väsby.

– Diskussioner pågår med Djursholm, men det ser inte ljust ut. Det finns även andra intressenter. Det råder osäkerhet om framtiden. Inget är klart, men det lutar åt att klubben läggs ned, säger en mycket insatt källa till fotbolltransfers.com.

Spelarna i Väsby har enligt fotbolltransfers.com:s uppgifter fått beskedet att någon lön inte kommer att betalas ut under januari månad.

AIK vill skriva över flera av lagets talanger. Där är man dock inte överens med Väsby. Diskussioner pågår, men spelarna har fortfarande kontrakt med Väsby - som inte vill släppa dem än.

Under tiden har Tingsrätten skjutit upp ett eventuellt konkursbeslut till slutet av januari. Hittar Väsby inte en lösning innan dess går klubben i graven. Då är samtliga spelare fria att lämna.

– Klubben är inte nedlagd men mer vill jag inte kommentera, säger Väsby Uniteds ordförande Peter Örmin till fotbolltransfers.com.

Krister Malmsten, chef för juridik- och tävlingsenheten på Svenska Fotbollförbundet, meddelar att man inte fått in någon begäran från Väsby.

– När jag stämde av det i förmiddags hade vi inte fått någon formell framställan. De brukar vara snabba med det. Så länge vi inte har fått det, så agerar vi som att de kommer att vara kvar i seriesystemet. Om de drar sig ur så uppstår en vakans plats, säger Malmsten till fotbolltransfers.com.

Vad händer med spelarkontrakten vid ett övertagande av Väsby?

– Egentligen finns inte begreppet övertagande. Det är samma klubb. Man byter bara ut styrelsen. Rent juridisk är det samma juridiska person och då gäller spelarkontrakten fortfarande.

ARTIKELN PRESENTERAS AV:
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ
HAJPADE ODDS!
Jakob Celik
jakob.celik@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus