Fotbolltransfers.com - Marcus Olsson har nobbat tre allsvenska klubbar
Foto: Bildbyrån

Marcus Olsson har nobbat tre allsvenska klubbar

Publicerad: 2012-01-11 22:30 Allsvenskan

Enligt agenten har Marcus Olsson redan nobbat tre allsvenska klubbar. Inom kort besöker han också ett utländskt lag. "Jag vill till en klubb som kan slåss om titlar", säger mittfältaren om framtiden till fotbolltransfers.com.

Kontraktet med Halmstads BK har löpt ut och den nyblivne landslagsmittfältaren är enlig Sportbladet aktuell för Viking Stavanger. Den norska klubben tränas av Josep Clotet Ruiz – som fick sparken från Halmstad förra året.

Mycket tyder på att Halmstad kommer att få klara sig utan Marcus Olsson, 23, nästa säsong. Han är dock själv ovetandes om framtiden.

– Jag avvaktar lite fortfarande, min agent sköter den biten. När han kommer med något konkret och intressant så kommer man ta ställning till det, säger Olsson till fotbolltransfers.com.

– Jag har inte hört så mycket just nu. Har hört från agenten att det finns klubbar som frågat efter mig, men han berättar mer när det närmar sig.

Hans agent Hasan Cetinkaya avslöjar att man redan nobbat flera klubbar i Sverige.

– Vi har tackat nej till tre allsvenska klubbar som kommit med konkreta bud. Jag vill inte gå in på vilka det är. Sedan kommer Marcus att besöka någon utländsk klubb innan han åker iväg med landslaget. Det är saker på gång i utlandet. Men vi tar ett beslut om hans framtid efter landskamperna, säger Cetinkaya till fotbolltransfers.com.

Det har tidigare spekulerats i att Djurgårdens IF är en av klubbarna som fått nobben, men enligt Marcus Olsson handlade det mer om tidsbrist.

– Nja, jag nobbade egentligen inte. Jag ville väl inte bara ta första bästa som kom då. Och de ville ha besked snabbt. Så det blev inget då, säger Olsson.

Är det fortfarande aktuellt med Djurgården?

– Det vet jag inte, jag vet inte om de fortfarande snackar med min agent.

Kan du tänka dig att gå dit?

– Jag tycker att det är ett bra lag, ett av Sveriges bästa lag om man kollar på deras historia. Men när det var aktuellt ville jag vänta och se om de skulle satsa. Man vill vinna något också, SM-guld och kanske komma till final i cupen.

– Man vill vara i ett lag som har resurser och vill vinna, som från dag ett har det som målsättning. Det kan man se på nyförvärv och hur tränaren resonerar. Djurgården kommer gå hårt in i år vad jag vet, jag tror att de satsar.

Vad tycker du om deras satsning än så länge?

– De har värvat några bra. Sedan var det några duktiga spelare aktuella som de inte löste. Hade de fått in dem hade man tänkt fy fan. Men man får se, de har en bra trupp, många bra spelare och kan fortfarande värva lite till.

Du har tidigare öppnat för Helsingborg, har du varit i kontakt med dem?

– Inte jag personligen. Min agent kanske har det. Jag vet inte.

Är det Sverige eller utlandet som gäller?

– Viktigast är att jag kommer till en klubb som har ambitioner och som kan slåss om en titel, framförallt i Sverige. Sedan är det bara att vänta och se vad som kommer, om det blir i utlandet eller Sverige.

Vilka lag i Sverige tror du kan utmana om titeln?

– Helsingborg och Malmö har varit bra och stabila. Elfsborg har också varit bra. IFK Göteborg kan nog också utmana i år. Även AIK.

Du nämnde inte Djurgården här?

– Jo, Djurgården är möjligt. Det kan gå bra för dem också, beror på hur mycket de satsar, med nyförvärv och så vidare.

SCROLLA NED FÖR ATT
LÄSA NÄSTA NYHET

Jakob Celik
jakob.celik@fotbolltransfers.com