Fotbolltransfers.com - Philip Aremu scoutades av AIK - nu klar för Degerfors IF
Foto: Bildbyrån

Philip Aremu scoutades av AIK - nu klar för Degerfors IF

Publicerad: 2012-01-04 17:09 Superettan

Degerfors IF är nästa klubb att värva en afrikansk spelare via agenten Patrick Mörk. Det handlar om den nigerianske anfallaren Philip Aremu - som även AIK hade under uppsikt.

Degerfors IF meddelar på sin officiella hemsida att man gjort klart med den nigerianske anfallaren Philip Aremu - som man inte ens sett.

Det är via spelaragenten Patrick Mörk som Superettanklubben värvat Aremu. Och Afrikakännaren bekräftar att AIK haft ögonen på spelaren.

– Jag såg han i september 2011 då jag var nere i Sierra Leone tillsammans med AIK för att scouta nyförvärv. AIK blev väldigt förtjusta i honom men valde tillslut andra alternativ och sedan dess har jag försökt hitta en annan lämplig klubb för Philip. Philip är en fysiskt stark spelare, med stor arbetskapacitet som jobbar hårt för laget, säger Patrick Mörk. 

– Han kan spela både längst fram som en 9:a eller bakom anfallaren som en offensiv mittfältare (10:a). Det är alltid svårt att veta hur det ska bli med kulturskillnader och anpassningar när man plockar en spelare från Afrika till Sverige men den här killen har alla möjligheter att slå igenom ordentligt, fortsätter han.

SCROLLA NED FÖR ATT
LÄSA NÄSTA NYHET

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com