Fotbolltransfers.com - Officiellt: Pontus Jakobsson klar för Degerfors IF
Foto: Bildbyrån

Officiellt: Pontus Jakobsson klar för Degerfors IF

Publicerad: 2012-01-03 19:41 Superettan

Degerfors IF värvar som väntat unge mittbacken Pontus Jakobsson. Han ansluter från Örebro SK, där han den gångna säsongen spelade för ÖSK Ungdom. Kontraktet är på två år.

Degerfors IF meddelar på sin officiella hemsida att man gjort klart med mittbacken Pontus Jakobsson. Han kommer närmast från Örebro SK och har skrivit på till 2013.

– Pontus har imponerat på de träningar han gjorde innan jul och det är mycket glädjande att han till slut valde spel hos oss. Han har en bra vänsterfot och är fysiskt stark samtidigt som han är ung och utvecklingsbar vilket vi värdesätter, säger tränaren Patrik Werner.

Den gångna säsongen spelade Pontus Jakobsson för ÖSK Ungdom och blev av Unibet utsedd till division 2-seriernas bästa back.

– Förra året gick det jättebra för mig personligen och jag tror det kommer att göra mig gott att få komma till en ny miljö och ett nytt lag. Det känns också bra att vi skrev ett tvåårskontrakt för det innebär att jag har tid på mig att visa vad jag går för, säger Jakobsson och fortsätter:

– Jag har framförallt spelat mittback så det är den position som känns mest naturlig att konkurrera om i backlinjen. Att klubben har flera alternativ i backlinjen ser jag bara som positivt, dels för min egen del eftersom konkurrens är viktig för att utvecklas, men det är också bra för klubben att man har flera valmöjligheter.

SCROLLA NED FÖR ATT
LÄSA NÄSTA NYHET

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com