Fotbolltransfers.com - AVSLÖJAR: Imad Zatara klar för iranska Sanat Naft Abadan
FOTBOLLTRANSFERS.COM AVSLÖJAR
Foto: Bildbyrån

AVSLÖJAR: Imad Zatara klar för iranska Sanat Naft Abadan

Publicerad: 2011-12-25 12:52 Utlandsproffs

I dagarna stod det klart att Imad Zatara lämnar Syrianska FC. Nu kan fotbolltransfers.com avslöja att mittfältaren är klar för Sanat Naft Abadan. Förstavalet för den iranska klubben var dock Arash Bayat.

George Mourad, Elias Merkes och Blash Hosseini är redan utlandsproffs i Iran. Näste spelare att ansluta till den skaran är Imad Zatara. Fotbolltransfers.com kan avslöja att yttermittfältaren är klar för Sanat Naft Abadan i högstaligan.

– Han värvades främst för att han har ett asiatiskt pass, då klubben redan har tre utlänningar. De får endast värva en asiat eller iranier. Imad Zatara spelade nyligen en cup i Qatar där han bland annat mötte Jordan och Bahrain. Klubben hade en representant där och han gjorde riktigt bra ifrån sig och vi bestämde oss för att värva honom. Imad representerade Palestina och gjorde både mål och assist, säger klubbens talesman till fotbolltransfers.com.

– Iranska klubbar får bara ha fyra ickeiranier. En av utlänningarna i Sanat Naft Abadan är armeniern Levon Pachajyan som 2008 spelade för GAIS, fortsätter han.

Imad Zatara - som precis lämnat Syrianska FC - har skrivit på för säsongen ut, fram till 1 maj. Men kontraktet kan förlängas beroende på prestation.

– Tränaren har specialvalt Imad för de saknar en teknisk yttermittfältare. Det här laget satsar på att komma till asiatiska Champions League. Om det går bra för Imad och han vill stanna så förlängs kontraktet automatiskt med ett år och då tre till fyrdubblas hans lön, säger talesmannen till fotbolltransfers.com.

Zataras övergång förhandlades fram med kort varsel. Sanat Naft Abadan var nämligen först intresserat av Arash Bayat, som har över 200 matcher i Allsvenskan och Superettan på meritlistan.

– Arash Bayat var förstaalternativet, allt var klart, men han tackade nej natten innan han skulle åka, säger talesmannen.

Arash Bayat är idag spelande assisterande tränare i division 2-klubben Assyriska BK.

– Jag valde att tacka nej till Sanat Naft Abadan för att jag anser att det jag har här i Sverige och Assyriska BK är mer spännande, säger Bayat till fotbolltransfers.com.

Två andra svenska spelare som är eftertraktade i Iran är Sharbel Touma i Syrianska FC och Andreas Haddad i Örebro SK.

– Asiater behövs alltid, Iran letar alltid efter sådana spelare. Spelare som Sharbel Touma och Andreas Haddad har asiatiska pass. Bara man har asiatiskt pass så är man eftertraktad. Sharbel är ett stort namn i Iran. Andreas känner många till, men klubbarna vill låna honom. Men ÖSK vill bara sälja, säger en insatt källa till fotbolltransfers.com.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus