Fotbolltransfers.com - Babis Stefanidis om tiden i BP: "Det har varit ett bortkastat år"
Foto: Bildbyrån

Babis Stefanidis om tiden i BP: "Det har varit ett bortkastat år"

Publicerad: 2011-12-22 19:28 Superettan

Babis Stefanidis, 30, har varit ute i kylan den senaste säsongen. Nu är mittfältaren kontraktslös och har lagt tiden i IF Brommapojkarna bakom sig. "Men finns inget konkret intresse", säger han till fotbolltransfers.com.

En hel säsong har passerat utan att Babis Stefanidis spelat eller tränat med någon klubb. Han var inte önskvärd i IF Brommapojkarna i år, trots ett gällande kontrakt, och tränade därför på egen hand.

Avtalet med Superettanklubben har löpt ut och mittfältaren är redo att börja spela igen. Men intresset har varit svalt på sistone.

– Jag har inte spelat alls och det har inte varit något konkret intresse. Det har funnits intresse tidigare, men i nuläget är det inte mycket alls, säger Babis Stefanidis till fotbolltransfers.com.

– Det har varit ett turbulent år också. Jag ingick inte i deras planer och jag hittade inget annat under året som funkade. Det blev bara ett bortkastat år. Har lagt det bakom mig nu, fortsätter han.

Vad hände egentligen i Brommapojkarna?

– I början av säsongen när jag kom till samlingen sa de att jag inte skulle vara där. Efter att det kom ut i media, så tränade jag med dem under januari till mars. När de skulle iväg på träningsläger ville de inte att jag skulle åka. Då kände jag om dem inte ville ha mig där så vill jag inte heller vara där. Jag har tränat på egen hand.

Stefanidis har många säsonger i Allsvenskan bakom sig. Han har tidigare spelat i bland annat Djurgårdens IF, Helsingborgs IF och Malmö FF. Att han ska få chansen i Allsvenskan igen är inget han räknar med.

Nej, man ska vara realistisk. I Allsvenskan kommer det inte finnas intresse direkt. Har försökt att kollat lite med min agent, men det verkar inte vara så mycket intresse där. Tråkigt att det ska vara så, när man känner att man fortfarande kan prestera, säger Stefanidis till fotbolltransfers.com.

I somras var en norsk klubb samt Akropolis IF i division 1 aktuellt, men det blev ingen övergång då. Nu stänger han inte dörren för division 1-klubbarna längre.

Jo, Akropolis fanns i somras, men det måste vara något som jag verkligen vill göra. Då kändes det inte så aktuellt. Kände att jag kan spela högre upp än i division 1. Men man får kanske tänka om nu.

Är du fortfarande lika taggad?

– Den här grejen har gjort att man tappat gnistan lite grann. Glädje försvinner när sådant här händer, att man inte är önskvärd på det sättet. Men det finns inget man kan göra åt det. Svårt att säga om man är taggad när man inte vet vad som händer.

– Men jag vet att jag kan prestera. Jag har gjort mitt bästa i varje klubb, jag har inget att skämmas för. Jag är jättesugen på att spela och tycker att fotboll är skitroligt. Det gäller att hitta rätt personer och klubbar som tror på en också.

ARTIKELN PRESENTERAS AV:
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ
HAJPADE ODDS!
Jakob Celik
jakob.celik@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus