Fotbolltransfers.com - Armando Ibrakovic villkorligt frigiven - tillbaka i IF Sylvia
Foto: Bildbyrån

Armando Ibrakovic villkorligt frigiven - tillbaka i IF Sylvia

Publicerad: 2011-12-16 11:36 Division 1

Han dömdes till tre år och åtta månaders fängelse för rån, olaga frihetsberövande och narkotikabrott. Armando Ibrakovic fick sparken från IFK Norrköping. Nu är han villkorligt frigiven och tillbaka i moderklubben IF Sylvia.

Armando Ibrakovic var på gränsen till U21-landslaget när han åkte dit för rån, olaga frihetsberövande och narkotikabrott. Straffet: tre år och åtta månaders fängelse.

Han fick omedelbart sparken från IFK Norrköping. Förra måndagen fick han lämna fängelset och bär istället fotboja de närmaste sju och en halv månaderna.

Nu är Ibrakovic tillbaka på fotbollsplanen och i moderklubben IF Sylvia.

– Jag har mycket att bevisa. Det är också en grej som känns overklig, att jag skulle få en sån här chans efter allt som hände och den tiden jag var borta. Det är otroligt, säger Ibrakovic till Norrköpings Tidningar och fortsätter:

– Det är ingen hemlighet att jag någon dag hoppas att jag ska få komma tillbaka till fotbollen och lyckas igen. Det är en självklarhet. Sen hur det blir, när och var - det får tiden utvisa. Det är inte långt kvar till försäsongen.

Sylvia tvekade inte när försvararen ringde och bad om en chans.

– Vi vill hjälpa honom tillbaka in i vardagen. Armando tog kontakt med oss ett antal månader sedan och frågade om vi var intresserade av att hjälpa honom tillbaka på fötter. Efter en kort diskussion i föreningen var det inga problem att säga ja till det, säger Ronny Magnusson i Sylvia till Norrköpings Tidningar.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus