Fotbolltransfers.com - Peter Ijeh: "Affären med IFK Göteborg förstörde liv"
Foto: Bildbyrån

Peter Ijeh: "Affären med IFK Göteborg förstörde liv"

Publicerad: 2011-12-13 13:47 Allsvenskan

Peter Ijehs övergång till IFK Göteborg är en dyster historia för många. Inte minst för egen del och Mats Persson, nu i GAIS. Igår återförenades de. Nu talar Ijeh ut om den jobbiga tiden.

Mats Persson var en av de som dömdes till fängelsestraff 2007 för skattebrott i samband med IFK Göteborgs värvning av Peter Ijeh.

Nu är han sportchef i GAIS och värvade under gårdagen något överraskande anfallaren på nytt. Och nu vill Peter Ijeh lägga det tråkiga bakom sig.

– Det känns skönt att skriva ett nytt blad i min historia. Jag tog ett aktivt val att gå till GAIS. Det kändes rätt, säger Ijeh till Sportbladet.

Och det var inte förrän nyligen som hans egen tvist med IFK Göteborg gällande den egna skatteskulden fick ett slut.

– Vi löste det sista för ett par månader sedan. IFK Göteborg tog ansvar för det som var deras ansvar. Min fråga till dem är varför de väntade i sex år och gjorde allas liv till ett elände?

Hur har du känt kring allt som hände?

– Jag försökte att lägga den historien bakom mig. Men vet du vad som är det roligaste kring det? Min dotter ringde mig en dag efter jag hade tränat med Syrianska i Södertälje och sa: ”Pappa jag har börjat spela fotboll”. Var då? frågade jag. ”Med IFK Göteborg”.

– Det var den dagen som jag gav upp och släppte det. Det var i år, strax innan hon skulle börja skolan.

Kommer det innebära något extra för dig att möta IFK Göteborg i ett derby med GAIS?

– Det blir normala känslor för en fotbollsspelare, det är ett derby. Då ska vi, Gais, visa vår klass. Så här i efterhand kan jag verkligen tycka att hela skatteaffären fick alldeles för stora konsekvenser. Den förstörde liv, säger Ijeh till Sportbladet.

För egen del menar Peter Ijeh att utländska klubbar tappar intresse för spelare som har skatteproblem med svenska staten. Och att han blev svartlistat för något han inte kände till.

Men Blåvitts dåvarande klubbdirektör Mats Persson - som alltså nu hämtat honom till GAIS - bär ingen skuld, menar Ijeh.

– Nej. Det var andra som sa till både mig och Mats vad vi skulle göra. Jag har stor respekt för Mats, både för vad han själv och hans familj har gått igenom. Jag gör allt för att stötta honom, säger Ijeh till Sportbladet.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Nästa artikel (scrolla ner)

Sista artikeln

Inga fler artiklar att ladda