Fotbolltransfers.com - Officiellt: Erik Friberg klar för Malmö FF
Foto: Bildbyrån

Officiellt: Erik Friberg klar för Malmö FF

Publicerad: 2011-12-13 01:55 Allsvenskan

MLS-klubben Seattle Sounders FC bekräftar att svenske mittfältaren Erik Friberg lämnar klubben för Malmö FF. "Jag är väldigt stolt över att ha spelat för Sounders FC och våra fantastiska fans", säger han.

Seattle Sounders FC meddelar på sin officiella hemsida att Erik Friberg lämnar klubben i samband med att hans kontrakt löper ut. Ny klubbadress blir Malmö FF.

– Erik startar en ung familj och känner att det blir bäst att göra så nära hem. Den här flytten möjliggör för paret att vara nära sina familjer och få riktigt stöd, säger klubbens general manager Adrian Hanauer.

Det blev bara en säsong i amerikanska MLS för mittfältaren som bland annat har fyra säsongen i BK Häcken bakom sig. Friberg lämnar USA med vemod.

– Jag är väldigt stolt över att ha spelat för Sounders FC och våra fantastiska fans. Det har varit ett fantastiskt år för mig, ett som jag aldrig glömmer, säger Friberg till Seattles hemsida och fortsätter:

– Jag vill tacka mina lagkamrater, tränarna, klubbrepresentanterna och våra supportrar för all hjälp och uppmuntran. Kanske kommer det en möjlighet för mig i framtiden att återvända och spela för Sounders.

Malmö FF bekräftar också övergången på sin officiella hemsida och meddelar att kontraktet sträcker sig över tre år.

– Det är en hårt jobbande tvåvägsspelare med bra teknik och bra karaktär. Det är en spelare vi velat ha tidigare men det var först nu möjligheten öppnade sig och det kanske vi ska vara glada för. Nu får vi en fortfarande ung spelare med erfarenhet av internationellt spel på hög nivå, säger MFFs sportchef Per Ågren.

Erik Friberg om att ansluta till Malmö FF:

– Jag ser fram emot att spela i MFF. Det är ett lag som spelar väldigt bra fotboll, har bra fans och gott rykte. Sen känner jag både Daniel Larsson och Mathias Ranégie från tiden i Häcken, så det ska såklart bli kul att spela med dem igen, säger han.

SCROLLA NED FÖR ATT
LÄSA NÄSTA NYHET
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com