Fotbolltransfers.com - Branimir Hrgota öppnar för att förlänga med Jönköping

Branimir Hrgota öppnar för att förlänga med Jönköping

Publicerad: 2011-10-25 15:47 Superettan

Han är ett av Superettans stora utropstecken och vann skytteligan med 18 mål. Och Branimir Hrgota är stekhet. Nu har Jönköpings Södra inlett kontraktsförhandlingar med honom. Och talangen öppnar för det.

Branimir Hrgota, 18, kom från ingenstans och öste in mål i Superettan. Kontraktet med Jönköpings Södra sträcker sig över nästa säsong också. Men nu öppnar anfallaren för en förlängning.

– Förlängning eller inte, jag vet faktiskt inte. Det är så mycket att tänka på. Jag hade ju aldrig föreställt mig att det skulle gå så här bra för mig på en gång, under min första säsong. Jag har ingen aning om hur svårt det är i allsvenskan eller utomlands, säger han till fotbollskanalen.se.

Något som talar för att Hrgota stannar i J-Södra nästa säsong också är att han tar studenten nästa sommar.

– När det gäller intresse och så har jag faktiskt inte hört så mycket. Jag sade inför säsongen att jag inte vill veta vilka som jagar mig eller inte. Och det tycker jag var helt rätt. På så vis har jag kunnat behålla koncentrationen på våra matcher, utan att flyga iväg i tankarna, säger Hrgota.

Vad gäller kontraktsförhandlingarna är de redan inledda. Det bekräftar tränaren och sportchefen Hans Lindbom.

– Vi vill förlänga, det är nummer ett. Vi är redan igång med diskussionerna, säger han till FotbollDirekt.se.

Men klubben vet också att om buden börjar trilla in från allsvenska och utländska klubbar kan de inte stoppa supertalangen.

– Vi vet vår plats i näringskedjan, kommer det större klubbar med konkreta bud och är beredda att ge oss en skälig ersättning så självklart är vi beredda att diskutera. Men nu för vi diskussioner i god anda, han tar studenten i vår och vill fullfölja skolgången här, säger Lindbom.

Hur pass konkret har intresset från andra klubbar varit?

– Det har inte kommit till några konkreta diskussioner, men det är många klubbar som hört av sig och sagt att det är en intressant spelare, och många klubbar som har varit på plats och tittat.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Nästa artikel (scrolla ner)

Sista artikeln

Inga fler artiklar att ladda