Fotbolltransfers.com - Jonatan Berg bryter med Taranto - tränar med GAIS
Foto: Bildbyrån

Jonatan Berg bryter med Taranto - tränar med GAIS

Publicerad: 2011-10-11 15:16 Utlandsproffs

Jonatan Berg är klubblös efter att ha brutit kontraktet med italienska Serie C-klubben Taranto Calcio. Nu tränar han med GAIS för att hålla igång och mittfältaren siktar på ett allsvenskt kontrakt.

Han hade ett år kvar på kontraktet. Men Jonatan Berg och Taranto Calcio har valt att gå skilda vägar. Detta efter att ha hamnat utanför laget på grund av skadebekymmer.

– Jag trivdes inte särskilt bra i Italien, varken jag eller familjen i övrigt. Därför tog jag initiativ till att få avbryta kontraktet i förtid och det gick klubben med på, säger Berg till NWT.

26-åringen har nu tillsammans med familjen flyttat till Göteborg och tränar tillfälligt med GAIS.

– Hela familjen trivs i Göteborg. Jag ringde först också Kjell Pettersson i Gais och frågade om jag fick träna med dem. Det gör jag nu, från och till i varje fall. Jag kan ju inte störa deras träningar och uppladdning inför de matcher de har kvar i allsvenskan, säger Berg.

Men spel i GAIS är inte aktuellt - däremot siktar Jonatan Berg på spel i Allsvenskan nästa säsong.

– Att få stanna och få spela allsvenska fotboll i en klubb här i Göteborg skulle vara jätteintressant. Men vi får se – just nu längtar jag till att få börja spela matcher igen. Det behöver inte bli här i Göteborg. Ett intressant kontraktsförslag från en intressant klubb, det är vad jag helst vill ha.

Än så länge har ingen klubb hört av sig till mittfältaren. Men det är inte många som vet att han är fri på marknaden än. Berg vill helst inte fortsätta sitt äventyr på kontinenten.

– Helst av allt vill vi hålla oss i Skandinavien, säger Berg till NWT.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus