Fotbolltransfers.com - Officiellt: John Chibuike klar för Rosenborg
Foto: Bildbyrån

Officiellt: John Chibuike klar för Rosenborg

Publicerad: 2011-08-29 19:28 Övriga Europa

Fotbolltransfers.com kunde tidigare idag avslöja att John Chibuike befann sig i Norge för att slutföra sin övergång till Rosenborg. Nu bekräftar BK Häcken att man säljer mittfältsstjärnan.

BK Häcken och Rosenborg BK bekräftar nu övergången för John Chibuike på sina officiella hemsidor.

Den nigerianske mittfältaren har skrivit på ett kontrakt över 2014 med den norska storklubben.

– Alla tre parter, det vill säga vi, Rosenborg och John, är överens och John har skrivit på för fyra år, säger Häckens sportchef Sonny Karlsson på klubbens hemsida.

Karlsson bekräftar också att Häcken försökt förlänga Chibuikes kontrakt, som sträckte sig över 2012, vid ett flertalet tillfällen.

– John har varit kall inför nya kontraktsförslag och hela tiden varit tydlig med att han vill vidare ut i Europa så därför är det bara att gratulera honom. Vi har länge känt att det varit aktuellt och därför har vi stärkt upp med spelare som Dioh Williams och Andres Vasquez som också är ”nr 10-spelare”. Det ska bli spännande att se hur de kan växa in i rollen.

Häcken vill inte kommentera övergångssumman. Inte heller Rosenborg nämner något om det.

Mittfältaren är dock väldigt nöjd att affären kunde gå igenom. Chibuike ansluter till Rosenborg omedelbart.

– Detta är ett stort steg i min karriär. Rosenborg är en storklubb och det är en ära att ta på mig tröjan. Jag är väldigt glad över att vara här, säger Chibuike på Rosenborgs hemsida.

– Jag vill hjälpa laget. Vinna troféer och ge laget mer kvalité. Jag önskar kunna göra fansen glada och stolta, fortsätter han.

Rosenborgs sportchef Erik Hoftun är nöjd med sin värvning och har bra koll på John Chibuike.

– Detta är en spelare vi har följt över en tid. Både jag och Stig Thorbjörnsen har sett honom i match flera gånger. Dessutom har vi studerat honom massvis på DVD. Så vi har bra koll på spelarens kvaliteter och vi är glaa över att han skrivit på för Rosenborg, säger han.

Rosenborg tränas av svenske Jan Jönsson och i laget finns svenskar som Rade Prica, Mikael Lustig och Mikael Dorsin.

Enligt norsk media kostar John Chibuike omkring 10 miljoner kronor. Men enligt svensk media kostar han runt 15 miljoner kronor.

ARTIKELN PRESENTERAS AV:
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ
HAJPADE ODDS!
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus