Fotbolltransfers.com - David Wiklander vill kriga till sig en plats och nytt kontrakt
Foto: Bildbyrån

David Wiklander vill kriga till sig en plats och nytt kontrakt

Publicerad: 2011-08-17 19:20 Allsvenskan

David Wiklander var med och spelade upp IFK Norrköping i Allsvenskan. Då startade han de flesta matcherna. Nu pendlar han mellan startelvan och bänken. Men 26-åringen vill kämpa till sig en plats och stanna.

Han har 107 matcher i Superettan på meritlistan, 100 av dem från start. Men David Wiklander är inte längre given.

För IFK Norrköping har han spelat 15 matcher, åtta av dem från start. Men bristen på regelbunden speltid har inte fått Wiklander att tänka på en flytt - än.

– Jag trivs bra i Norrköping som stad, med fansen och allt runt omkring. Jag ser gärna en förlängning med IFK även om man inte kommit upp i samma antal matcher. Förhoppningsvis lite mer starter på slutet. Vill vara med och kriga kvar laget i Allsvenskan, säger Wiklander till fotbolltransfers.com.

– Men man kan inte stänga några dörrar, jag vill fortsätta spela fotboll och ha det som yrke. Men fått smaka på Allsvenskan nu och visat att jag håller, så målet är att stanna där. Men Superettan håller bra klass också, det är intressant det med, fortsätter han.

Wiklander är en sann allroundspelare som spelat på samtliga defensiva positioner. Från defensiv mittfältare till ytterback. 26-åringens kontrakt löper ut efter säsongen.

– Vi har inte diskuterat någon förlängning i dagsläget, vet inte riktigt hur fortsättningen ser ut. Skulle gärna vilja ha något att ta ställning till, säger Wiklander till fotbolltransfers.com.

Finns det intresse från andra klubbar?

– Jag vet inte. Ingen som hört av sig till mig. Min rådgivare har inte heller meddelat mig om det finns intresse. Jag vet inte hur det ser ut, säger han och fortsätter:

– Men mitt fokus ligger på att göra mitt bästa för IFK – hålla oss kvar och spela så mycket som möjligt – det är prio ett. Jag var med och tog upp laget, där man hör hemma.

Wiklander har haft ett kort möte med sportchefen Tony Martinsson för att stämma av läget. Men inga lösningar har diskuterats - varken nytt kontrakt eller en eventuell sorti.

– Jag ska kriga till mig en startplats och nå en förlängning. Det är målet. Men samtidigt måste man vara öppen för annat, säger han.

Känner du att du har Janne Anderssons fulla förtroende?

– Jag känner ett visst förtoende, men inte fullt ut. Det behöver man alltid för att utvecklas så mycket som möjligt. Jag är en allround spelare i de defensiva rollerna, då har de kunnat använda mig i flera positioner. Då är det kontinuitet som inte funnits.

– Jag trivs bra med det, så länge man får spela. Det är min styrka att flytta runt och hålla en hög lägstanivå. Men får man inte spela så saknas kontinuitet, det innebär att man inte kan leverera så som man önskar.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus