Fotbolltransfers.com - Örebro SK öppnar för Erik Björndahl: "Är en skyttekung"
Foto: Mathias Bergfeld/Bildbyrån

Örebro SK öppnar för Erik Björndahl: "Är en skyttekung"

Publicerad: 2019-11-09 11:48 Superettan

Degerfors riskerar att tappa sin skyttekung Erik Björndahl i vinter. Nu medger allsvenska Örebro SK att spelaren är av intresse.

Erik Björndahl, 29, har imponerat stort i Superettan de senaste två säsongerna.

Anfallaren har gjort 34 mål på 56 matcher och kan lämna Degerfors IF i vinter. Björndahl har tidigare bekräftat att det finns intresse från Allsvenskan.

Nu medger Örebro SK att 29-åringen är av intresse för dem.

– Han är en spelare som har vunnit skytteligan i superettan som bor i Örebro. Det vore nästan tjänstefel om jag inte hade med honom i mina tankar inför 2020, säger managern Axel Kjäll till Nerikes Allehanda.

ÖSK har just nu enbart två anfallare i truppen: Agon Mehmeti och Viktor Prodell. NA skriver att Björndahl har en utköpsklausul i sitt kontrakt.

– Han har ett kontrakt med Degerfors och det har jag stor respekt för. I och med att han har ett avtal så har jag inte haft någon dialog med honom men när vi träffas brukar vi alltid skratta, prata om gamla minnen som vi har haft tillsammans och jag brukar också fråga om hur läget är just nu. Men jag har inte pratat konkret med honom inför 2020, säger Kjäll till NA.

– Vi får vad som händer där men jag kan med trygghet säga att det absolut är en spelare som jag har koll på. Återigen, det är en skyttekung i Superettan som kanske kunde ha slagit alla tiders målrekord om han hade fått någon straff till med sig än han fick under början av säsongen, fortsätter han.

SCROLLA NED FÖR ATT
LÄSA NÄSTA NYHET
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com