Foto: Daniele Mascolo/Bildbyrån

Ribéry avslöjar - nobbade Frankfurt och Premier League-klubbar

Publicerad: 2019-10-10 20:20 Italien

Franck Ribéry var het på marknaden efter att ha lämnat Bayern München. Det avslöjar den franske anfallaren i en intervju.

Franck Ribéry, 36, gjorde elva säsonger i Bayern München innan han i somras gick skilda vägar med klubben.

Ny klubbadress blev Fiorentina och den franske anfallaren har visat framfötterna under säsongsinledningen.

I en intervju med Bild avslöjar Ribéry att han nobbade anbud från såväl Eintracht Frankfurt som Premier League-klubbar.

– Eintracht Frankfurt ville också ha mig, men de ville bara ge mig ett ettårskontrakt och det var aldrig ett alternativ för mig, säger fransmannen enligt Calciomercato.com.

– Jag ville byta, inte stanna i Bundesliga. Det fanns också intresse från klubbar i Premier League, men jag valde Fiorentina, fortsätter Ribéry.

Ribérys klubbval hyllas av Bayern Münchens ordförande Karl-Heinz Rummenigge.

– (Fiorentinas tränare Vincenzo) Montella gjorde ett smart drag. Fiorentina spelar med två anfallare och låter Ribéry anfallare utan att tvinga honom att försvara, så att han kan koncentrera sig bättre. Mot Milan var hans mål ett mästerverk, säger ordföranden och fortsätter:

– Han har alltid varit väldigt bra. Det var inte en slump att han i tolv år spelade i Bayern och vann allt. Det förvånade oss lite att han åkte till Italien för att spela för Fiorentina eftersom att alla förväntade sig att han skulle gå till Saudiarabien eller Kina, men han tog ett fotbollsmässigt beslut och jag är glad att han mår så bra i Fiorentina.

SCROLLA NED FÖR ATT
LÄSA NÄSTA NYHET
Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com