Fotbolltransfers.com - Sportchefen talar ut om bytet mellan Rebic och Silva
Foto: Bildbyrån

Sportchefen talar ut om bytet mellan Rebic och Silva

Publicerad: 2019-09-11 16:13 Italien

Eintracht Frankfurts sportchef Fredi Bobic ger detaljerna bakom bytesaffären med Milan.

På transferfönstrets sista dag stod det klart att Ante Rebic, 25, lämnat Eintracht Frankfurt för Milan. I motsatt riktning gick anfallaren André Silva, 23.

Frankfurts sportchef Fred Bobic förklarar att förhandlingarna drog igång bara tre dagar innan fönstret stängde.

– (Milans direktör Zvonimir) Boban visste i cirka en månad att jag var intresserad av André Silva, men förhandlingarna började bara tre dagar innan marknaden stängde, säger Bobic till Gazzetta dello Sport.

– Det är alltid användbart när vi känner varandra och bibehåller relationer. Det underlättade förhandlingarna. Det är aldrig lätt att nå en överenskommelse när man inte har tiden på sin sida, men som tur var är Boban och (Milans sportchef Paolo) Maldini proffs. Tillsammans nådde vi den bästa överenskommelsen för båda klubbarna, säger Bobic till Gazzetta dello Sport.

– Rebic kommer att vara en viktig spelare. Jag är mer än säker på det. Han var en ledande figur under några av våra otroliga säsonger. Jag önskar honom lycka till, men jag vet att han kommer att vara bra för dem. Hans bästa position är som vänsterytter, men han kan också spela som släpande anfallare. Ante är väldigt fysiskt och tack vare det är det sällan någon tränare som ger upp honom. Han har tekniska kvalitéer, han är lika bra med båda fötterna och hans fart gör honom ostoppbar.

Samtidigt skriver Corriere dello Sport att Milan vill förlänga målvakten Gianluigi Donnarummas kontrakt.

20-åringen kontrakt löper ut sommaren 2021 och enligt tidningen hoppas Milan kunna sänka hans lön från 6 till 5 miljoner euro.

SCROLLA NED FÖR ATT
LÄSA NÄSTA NYHET

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com