Fotbolltransfers.com - Östersunds FK bekräftar - 43 miljoner i böter efter Ghoddos-övergången
Foto: Aude Alcover/Bildbyrån

Östersunds FK bekräftar - 43 miljoner i böter efter Ghoddos-övergången

Publicerad: 2019-09-02 16:52 Allsvenskan

Östersunds ordförande bekräftar att det rör sig om 43 miljoner kronor i fallet Saman Ghoddos. Samtidigt har Daniel Kindberg hjälpt klubben i den ekonomiska krisen.

Det var i torsdags som FIFA meddelade att Saman Ghoddos stängs av i fyra månader efter fjolårets uteblivna övergång till Huesca.

Samtidigt skrev den spanska klubben att de kräver Amiens-anfallaren på 4 miljoner euro, motsvarande 43 miljoner kronor.

I en intervju med Östersunds-Posten bekräftar Östersunds FK:s ordförande Bo Ottosson bötesbeloppet, och säger återigen att beslutet kommer att överklagas till Cas, idrottens skiljedomstol.

– Där ska vi berätta hur vi ser på saken och vad som har hänt. Vi kommer inom kort att redovisa på ett transparent sätt hur gången har varit. Efter det kommer våra advokater att titta på det och överklaga, för vi anser att det är helt felaktigt, säger Ottosson till tidningen.

Mitt i allt detta genomgår ÖFK en ekonomisk kris, där tidigare ordföranden Daniel Kindberg gått in med pengar för att hjälpa till.

– Ja, det stämmer att jag har hjälpt till med likviditeten, bekräftar Kindberg för Östersunds-Posten.

Enligt tidningen handlar det om 6 miljoner kronor.

– Det tycker jag är en sak mellan mig och föreningen. Eftersom att jag inte är med i föreningen eller har en officiell roll i föreningen. Så det är inget som jag ska svara på. Men på en förfrågan om hjälp så har jag hjälpt till.

SCROLLA NED FÖR ATT
LÄSA NÄSTA NYHET

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com