Fotbolltransfers.com - Kindberg till Ghoddos försvar: "Det är orimligt"
Foto: Aude Alcover/Bildbyrån

Kindberg till Ghoddos försvar: "Det är orimligt"

Publicerad: 2019-08-30 19:02 Allsvenskan

Saman Ghoddos stängs av i fyra månader och tvingas betala 43 miljoner kronor till Huesca. Det är orimligt, menar Daniel Kindberg.

Saman Ghoddos var i fjol på besök hos Huesca, men den svenske anfallaren kom senare att skriva på för Amiens.

Den spanska klubben hävdade däremot att Ghoddos skrivit på för dem och valde att anmäla spelaren och Östersunds FK för kontraktsbrott.

I går kom domen: Ghoddos stängs av i fyra månader och Huesca ska kompenseras med 43 miljoner kronor, samtidigt som ÖFK för transferförbud i två fönster.

Daniel Kindberg, dåvarande ordförande i ÖFK, berättar för Sportbladet att han gav Ghoddos tillåtelse att besöka Huesca, trots att klubbarna ännu inte hade nått någon överenskommelse.

Saman åkte dit, Saman skrev på papper som han inte hade någon aning om vad det var för något, eftersom det var på spanska. När vi sedan fick en bild på Instagram (där Ghoddos poserar med den spanska agenten Quique Pina) ringde jag upp Samans bror och frågade vad de höll på med. Han berättade att det endast var papper för läkarundersökningen i Huesca.

Väl hemma i Sverige fick de veta att det var ett kontrakt som Ghoddos skrivit på.

– Det hade Saman ingen aning om och när han fick reda på det sa han att han inte ville spela i Huesca. ”Då får du säga upp avtalet”, sa jag och hans agenter - och det gjorde han.

Ghoddos själv är fåordig inför den rättsliga processen som väntar, och Kindberg är kritisk till straffet.

– Det är orimligt att Saman ska dömas till 43 miljoner kronor i böter och avstängning från allt spel i fyra månader när Huesca har lurat honom. Det kan inte vara rätt. Det kan inte vara rätt.

SCROLLA NED FÖR ATT
LÄSA NÄSTA NYHET

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com