Fotbolltransfers.com - Rivaldo: "Messi gjorde det svårt för Coutinho i Barcelona"
Foto: Rodolfo Buhrer/Bildbyrån

Rivaldo: "Messi gjorde det svårt för Coutinho i Barcelona"

Publicerad: 2019-08-21 14:39 Övriga Europa

Philippe Coutinho har lämnat Barcelona för Bayern München. Rivaldo tror sig veta varför playmakern aldrig lyckades i Katalonien.

Det blev bara en och en halv säsong i Barcelona rekordvärvningen Philippe Coutinho.

27-åringen har nu lånats ut till Bayern München - som har en option att köpa loss spelaren efter säsongen.

Barcelonas tidigare stjärna Rivaldo menar att Lionel Messi gjorde det svårt för Coutinho att bli kvar.

– Jag trodde alltid att Philippe Coutinho hade förmågan att lyckas i Barcelona, men saker och ting tog för lång tid och båda parter enades om en övergång till Bayern München. Jag är lite besviken över hans misslyckande att ta en plats i startelvan, men han kanske inte längre var säker på det och var olycklig, så han valde en flytt till en annan storklubb för att äntligen försöka komma tillbaka till sin bästa fotboll från tiden i Liverpool, säger Rivaldo till Betfair.

– Det är aldrig enkelt att hitta sitt utrymme i ett lag där Lionel Messi konstant tar all kredd och ansvar. Det finns få spelare i världen som kan nå en sådan situation och tvinga in sig, och kanske hade Coutinho inte tillräckligt tålamod för att hitta sin plats i laget. Den argentinska stjärnan är lagets ledare och kommer att fortsätta spela på sin bästa nivå i tre eller fyra år till, så det är svårt att se andra spelare lysa som bäst i Barcelona, fortsätter han.

SCROLLA NED FÖR ATT
LÄSA NÄSTA NYHET

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com