Fotbolltransfers.com - De Ligt om varför det blev Juventus: "Sarri var en stor anledning"
Foto: Juventus FC

De Ligt om varför det blev Juventus: "Sarri var en stor anledning"

Publicerad: 2019-07-19 13:16 Italien

Matthijs de Ligt berättar vad som fick honom att välja Juventus och det var inte Cristiano Ronaldo.

Juventus bekräftade värvningen av Matthijs de Ligt, 19, under gårdagen. Han köps loss från Ajax för 75 miljoner euro plus bonusar på 10,5 miljoner euro.

Den holländske landslagsbacken berättar nu att tränaren Maurizio Sarri var en bidragande faktor till klubbvalet.

– Jag pratade med Sarri väldigt snabbt på telefon för att lära känna honom, inget mer. Han är också en av anledningarna till att jag ville komma till Juve eftersom jag hört många bra saker om honom - sättet han spelar, filosofin han har, den offensiva fotbollen, hur han förbereder den defensiva linjen - så han var en stor anledning, säger De Ligt på sin presskonferens i dag.

Det har tidigare rapporterats att Cristiano Ronaldo övertygade De Ligt. Något mittbacken förnekar.

– Jag var (redan) rätt säker på Juventus, men uppenbarligen var det trevligt att Cristiano Ronaldo frågade mig om jag ville komma till Juve. Det var en stor komplimang, men det var inte skillnaden för att jag skulle komma eller inte, säger De Ligt och fortsätter:

– För mig var det väldigt viktigt att ta ett sådant steg utanför mitt hemland och Ajax. Jag vet att jag ser lugn ut och att man är glada över att jag kommit till Juve, men det har funnits andra reaktioner också, så jag måste vänja mig vid den här miljön och den nya sportsliga kulturen. Och jag hoppas verkligen att jag kan göra det bästa med mina prestationer.

SCROLLA NED FÖR ATT
LÄSA NÄSTA NYHET
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com