Fotbolltransfers.com - Officiellt: Anders Lindeegard klar för Helsingborgs IF
Foto: Tony O´Brien/Bildbyrån

Officiellt: Anders Lindeegard klar för Helsingborgs IF

Publicerad: 2019-07-18 14:06 Allsvenskan

Målvakten Anders Lindegaard har skrivit på för Helsingborgs IF. Han kommer närmast från en sejour i Burnley.

Helsingborgs IF meddelar via sin hemsida att målvakten Anders Lindegaard, 35, har signerat ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2021.

Av personliga skäl kan kontraktet komma att brytas i närtid, skriver den allsvenska klubben.

Lindegaard har tillhört Burnley de senaste två säsongerna i Burnley, och har även ett förflutet i Manchester United.

– Det känns väldigt bra. Jag vet att fansen är fantastiska, att arenan är fin och att Helsingborg andas fotboll. Med det jag vill och det klubben vill känns det som en ”perfect match”. Jag vet hur viktigt kultur är i fotboll. Det handlar inte bara om färdigheter och hur långt man kan löpa, det handlar om en kultur där man vill spela för varandra, för klubben och att vilja prestera. Jag ser fram emot att komma igång med träningar och matcher, säger målvakten till hemsidan.

UPPDATERING 17.20: Nu förtydligar Helsingborg vad de menar med att Lindegaard kan bryta sitt avtal i fötid.

– ”Personliga skäl” innebär privata skäl som inte har med idrotten eller kontraktet att göra. Anders kan således inte bryta kontraktet för att gå till en annan klubb. Lika lite kan HIF bryta kontraktet för att hitta en annan målvakt. Avtalet är därmed bindande, men med en klausul som innebär att vissa privata förhållanden på Anders sida kan medföra att kontraktet inte kan fullföljas av honom och oss, säger ordföranden Krister Azelius till hemsidan.

– Vore det inte för vår akuta målvaktssituation efter Kalle Joelssons skada, skulle vi sannolikt ha avvaktat med Anders till dess att de privata frågetecknen på hans sida var uträtade. Nu hittade vi en för båda parter acceptabel lösning, vilket vi är tacksamma för, fortsätter han.

SCROLLA NED FÖR ATT
LÄSA NÄSTA NYHET
Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com