Fotbolltransfers.com - AIK om uppbrottet: "Hänt saker som vi väljer att inte kommunicera"
Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån

AIK om uppbrottet: "Hänt saker som vi väljer att inte kommunicera"

Publicerad: 2019-07-12 17:59 Allsvenskan

Daniel Sundgren blev arbetsbefriad bara dagar innan sin flytt. Nu berättar AIK:s sportchef att det har hänt som saker man valt att inte kommunicera.

Daniel Sundgren, 28, blev i juni klar för grekiska Aris, en övergång som träder i kraft först den 18 juli. Men under torsdagen meddelade AIK att högerbacken arbetsbefrias med omedelbar verkan.

AIK menade att Sundgren "inte ville vara uttagningsbar" inför Champions League-kvalet, vilket spelaren själv bemötte så här:

– Jag har varit tydlig mot AIK sedan lång tid tillbaka med att den här delen har varit tuff för mig. I svenska fönster är det lite tuffare, då man kan sajna ganska tidigt på sommaren för att sedan spela vidare för sitt lag då fönstret öppnar sent. Det har alla vetat om. Det har tagit väldigt hårt på mig psykiskt och mentalt. Jag har verkligen, verkligen försökt maximera mina prestationer för att få ett gott avslut i AIK. Jag har verkligen tagit i för kung och fosterland i de matcher jag har spelat i allsvenskan. På något sätt kände jag att jag släppte ut allt i Kalmar-matchen borta i de sista löpningarna jag tog för att hålla nollan. Jag hoppas att det får känneteckna vem jag är, att jag verkligen gav allt in i det sista. Jag var slut mentalt. Det gick inte mer. Om AIK vill missförstå eller förstå det på deras vis så får de göra det, jag har inget mer att säga om det. Jag är i alla fall inte en illojal spelare, det tror jag att de äkta fansen vet om. Jag tror att de flesta visste om att jag inte kunde delta i båda turneringarna, sa han.

I en intevju med SportExpressen ger sportchefen Björn Wesström sin syn på det inträffade.

– Vår bild av det är att Daniel tydligt har uttryckt att han inte vill vara en del av det Europaspel som vi skulle gå in i efter det att vi tecknat ett avtal om att han ska skulle vara det. Efter det har det hänt en massa saker som vi väljer att inte kommunicera om, utan vi konstaterar bara att det har lett oss till en situation där vi behöver gå skilda vägar, säger Wesström till tidningen.

– Vi säger att vi inte är överens om hur vi ska förhålla oss till det som vi har skrivit under, det får räcka.

SCROLLA NED FÖR ATT
LÄSA NÄSTA NYHET
Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com