Fotbolltransfers.com - AIK bryter med Daniel Sundgren i förtid: "Vi känner en enorm besvikelse"
Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

AIK bryter med Daniel Sundgren i förtid: "Vi känner en enorm besvikelse"

Publicerad: 2019-07-11 11:34 Allsvenskan

AIK meddelar att Daniel Sundgren arbetsbefrias med omedelbar verkan från återstoden av kontraktet.

Daniel Sundgren är sedan tidigare klar för grekisk Aris. Övergången är planerad att träda i kraft den 18 juli.

Men nu skriver AIK på sin officiella hemsida att man bryter med högerbacken omgående.

"Bakgrunden till beslutet är en rad händelser där Daniel till klubben tydligt uttryckt att han inte ville vara uttagningsbar till matchen mot FC Ararat-Armenia i den första kvalomgången i Uefa Champions League 2019/20. Utöver det valde Daniel att sjukanmäla sig tätt inpå avresan till Armenien på ett sätt som inte följer de rutiner som AIK Fotboll har för sjukanmälning", skriver AIK.

Om Sundgren spelar Champions League-kvalet med AIK innebär det att han inte kan spela i Europa League med Aris kommande säsong.

– Vi känner en enorm besvikelse över hur Daniel hanterat sin avtalade avslutning i AIK. Han har haft en fantastisk karriär i AIK och att vi nu skiljs på detta sätt känns oerhört sorgligt, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till hemsidan.

UPPDATERING 12.55: I en intervju med SportExpressen ger Daniel Sundgren sin version av situationen.

– Som jag sa i min senaste intervju med C More så har det varit skittufft för mig mentalt. Jag har verkligen, verkligen maxat min förmåga att spela hundraprocent för AIK de här matcherna som jag spelat. Jag har inte varit rädd för att bli skadad, även om det funnits lite grann i bakhuvudet, när jag vet om att min karriär handlar om ett par få matcher. Det är inte så vanligt i Europa att man fortsätter att spela vidare för sin klubb när man redan gjort klart med en annan klubb. I Sverige är transferfönstret lite knepigt. Det har varit skittufft för mig och jag var väldigt tydlig med det att jag haft det tufft. Jag har känt att mitt huvud inte klarar mer och jag kan inte prestera hundra miljoner procent i AIK-tröjan, då vill jag inte göra AIK-fansen besvikna och ställa ut mina skor och prestera dåligt. Det tjänar ingen på, varken jag eller AIK. Ingen tjänar på att se en vilsen Sundgren på planen, säger han till tidningen.

– Om AIK resonerar på det sättet så har det blivit ett missförstånd från deras sida. Jag har alltid varit den mest lojala spelaren i AIK, jag tror inte det finns någon lojalare. Jag har alltid krigat på varje match och träning och jag har aldrig skapat bråk. Jag har alltid ställt upp för AIK utåt sett också. Jag har försökt ställa upp för klubben på alla möjliga sätt. Alla fans vet att jag är som dem, bara att jag haft turen att vara bra på fotboll. Det sista jag är är att vara illojal, fortsätter Sundgren.

Högerbacken betonar att han faktiskt varit sjuk och att sjukanmälan inte var ett påhitt.

SCROLLA NED FÖR ATT
LÄSA NÄSTA NYHET

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com