Fotbolltransfers.com - GIF Sundsvall värvar Fredric Jonson
Jonson, till höger, flyttar till Sundsvall.
Foto: Bildbyrån

GIF Sundsvall värvar Fredric Jonson

Publicerad: 2010-03-23 19:44 Superettan

Vasalunds IF:s Fredric Jonson är klar för GIF Sundsvall. Han har skrivit på ett treårskontrakt med Superettanklubben.

GIF Sundsvall stärker backlinjen med 22-årige Fredric Jonson. Han kommer närmast från Vasalunds IF, som åkte ur Superettan förra säsongen.

Jonson provspelade för New York Redbulls tidigare under vintern, men fick inget kontrakt. Idag blev han klar för GIF Sundsvall efter att ha skrivit på ett treårskontrakt.

- Jag är glad över att komma till Giffarna. Det hela har gått fort, jag fick ett samtal på söndagskvällen och satte mig på flyget till Sundsvall måndag morgon. GIF Sundsvall är en stor klubb och jag gillade det jag såg när föreningen visade mig runt bland faciliteterna, säger Fredric till klubbens officiella hemsida.

22-årigen förklarar vidare att han tror att GIF Sundsvall har goda förutsättningar för att ta sig upp till Allsvenskan. Han ser även möjligheter att utvecklas som spelare i klubben. Sportchefen Cain Dotson ser potential i Jonson.

- Värvningen av Fredric Jonson innebär att en pusselbit faller på plats. Vi har varit en kort i truppen sedan Erkan Saglik lämnade oss och i Fredric uppfyller alla de kriterier vi sökte. Han är ung, är snabb och följsam samt besitter en stor potential, säger Dotson till klubbens officiella hemsida.

GIF Sundsvall tappade mittbacken Erkan Saglik i slutet av januari till Kocaelisport i turkiska andraligan.

Klubben har även haft Lamin Conateh på provspel. Vad som händer med honom är ännu oklart.

ARTIKELN PRESENTERAS AV:
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ
HAJPADE ODDS!
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus