Fotbolltransfers.com - Asbaghi om att ersätta Nygren: "Nyfiken på hur vi kan lösa det här"
Foto: Bildbyrån

Asbaghi om att ersätta Nygren: "Nyfiken på hur vi kan lösa det här"

Publicerad: 2019-06-19 23:13 Allsvenskan

IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi talar ut om hur anfallstalangen Benjamin Nygren ska ersättas i sommar.

Benjamin Nygren, 17, har bekräftat att han tackat ja till belgiska Genk. Anfallaren skriver på inom kort.

IFK Göteborg försöker nu ersätta jättetalangen. Tränaren Poya Asbaghi talar ut om situationen.

– Vi kan inte ersätta honom med någon som är identisk med honom. Han har många olika strängar på sin lyra. Han har varit fantastiskt bra i presspelet, försvarsspelet, huvudspelet, löpningarna utan boll och han har dessutom gjort poäng. Vi kan nog inte hitta någon som kopierar alla delarna men vi kan hitta någon som gör vissa av sakerna helt okej och tar vissa delar längre fram, för att de spelarna kan sitta på en annan typ av spets, säger han till Göteborgs-Posten.

– Samtidigt blir jag nyfiken på hur vi kan lösa det här om han eventuellt lämnar oss, fortsätter Asbaghi.

Förra sommaren tappade Blåvitt nyckelspelare som Pontus Dahlberg, Sebastian Eriksson, Mix Diskerud och Gustav Engvall. Samma situation kommer inte upprepas.

– Nu är det ändå skillnad. Om Nygren försvinner så blir det ett tillskott till vår ekonomi som vi kan använda till att bygga Blåvitt på sikt. Förra året stack folk när kontrakten gick ut och det blev inget tillskott i kassan. Vi fick inget ut av det och det blev minus två gånger om. Nu känner vi oss mycket lugnare på att vi kan fortsätta bygga vidare. Sen både tror och hoppas jag att vi inte kommer att tappa för många. Men om vi eventuellt tappar Nygren så är det ett tillräckligt tapp, säger Asbaghi till Göteborgs-Posten.

SCROLLA NED FÖR ATT
LÄSA NÄSTA NYHET
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com