Fotbolltransfers.com - Alisson: "Van Dijk skrämmer motståndaren"
Foto: Peter Powell/Bildbyrån

Alisson: "Van Dijk skrämmer motståndaren"

Publicerad: 2019-06-18 15:29 England

Liverpools målvakt Alisson Becker lovordar lagkamraten Virgil van Dijk - och anser att mittbacken är en speciell spelare.

Liverpools mittback Virgil van Dijk, 27, har en strålande säsong bakom sig. Nu hyllas han av lagkamraten och målvakten Alisson Becker, 26.

– Laget och spelarna får mycket självförtroende av honom. När du har Virgil van Dijk, giganten på planen, kanske det skrämmer motståndaren. Enligt mig är han speciell, säger brassen till Liverpools hemsida.

– Jag har otroliga försvarare: Joel (Matip), Joe Gomez, Dejan (Lovren). Alla gjorde ett bra jobb den här säsongen, men Virgil har något speciellt, han är den stora figuren, fortsätter han.

Den holländske fotbollslegendaren Ruud Gullit menar däremot att Van Dijk kan höja sig ett snäpp i landslagssammanhang.

– Jag tycker att han gjorde det väldigt, väldigt bra, framför allt i Liverpool. Jag tycker att han var den länken som saknades. I landslaget tycker jag att han kan göra bättre ifrån sig. Inte bara han, men också (Matthijs) de Ligt, eftersom de senaste 14 matcher, i tio matcher har vi varit underläge med 1-0. Om han har ett så bra försvar kan man inte släppa in mål hela tiden.

SCROLLA NED FÖR ATT
LÄSA NÄSTA NYHET
Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com