Fotbolltransfers.com - Officiellt: Francesco Totti lämnar Roma
Foto: Denis Balibouse/Bildbyrån

Officiellt: Francesco Totti lämnar Roma

Publicerad: 2019-06-17 15:02 Italien

Francesco Totti tackade nej till en ny roll inom Roma. På en presskonferens meddelar ikonen sitt beslut att lämna - och riktar samtidigt kritik mot klubben.

Francesco Totti lämnar Roma efter sammanlagt 30 år i klubben. På en presskonferens ger han nu sin syn på vad som bland annat ligger till grund för hans beslut att lämna.

– Om jag ska återvända till Roma behöver vi en ny ägare. Om de nya ägarna tror på mig, då hade det varit bra. Det kan jag säga är att jag aldrig kommer att såra Roma. Det här är mycket värre än att gå i pension som spelare. Att lämna Roma är som att dö. Det känns som att jag hade mått bättre av att dö. Det är så många som genom åren har sagt att jag är en börda för klubben. Att jag står i vägen, säger han enligt Football Italia och fortsätter:

– Jag har aldrig pratat eller frågat om pengar. Jag ville bli teknisk direktör eftersom jag tror att jag är kompentent att hitta bra spelare. Jag frågade aldrig efter att styra saker. Jag ville ta beslut som alla andra, men om de anlitar en ny tränare, spelare, säljer spelare och inte frågar mig, vad är jag för teknisk direktör då? Jag åkte inte till London för att de ringde mig två dagar innan med en affär för tränaren. Jag visste inte ens om de valt en sportchef. Den enda tränaren som jag har ringt och pratat med var Antonio Conte. Det är inte sant att jag ringt eller skrivit till Gasperini, Gattuso, Mihajlovic. Det är påhitt. Så om de låtsas som att jag gjorde alla dessa samtal och nobbades, men ändå gjorde de ett samtal till Fonseca och han accepterade, nej. Jag vill inte framstå som en idiot. Det ligger noll sanning i det.

SCROLLA NED FÖR ATT
LÄSA NÄSTA NYHET
Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com