Fotbolltransfers.com - AIK bekräftar - Daniel Sundgren till Aris
Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

AIK bekräftar - Daniel Sundgren till Aris

Publicerad: 2019-06-09 17:29 Allsvenskan

Aris har tidigare presenterat Daniel Sundgren. Nu bekräftar även AIK att högerbacken lämnar.

AIK skriver på sin officiella hemsida att högerbacken Daniel Sundgren, 28, lämnar för grekiska Aris. Övergången träder i kraft den 18 juli.

– Daniel har givit AIK hela sitt hjärta. Han är väl värd den sportsliga utmaningen och de betydligt förbättrade ekonomiska förutsättningar som kommande äventyr innebär. Jag både vill och tror att vi kommer att se Daniel i AIK-tröjan igen efter utlandsspelet, säger sportchefen Björn Wesström till hemsidan.

Sundgren om sin flytt:

– Jag vill först och främst säga att jag har en klump i halsen. Att lämna klubben jag älskar mest av allt svider. Jag har vuxit upp med doften av Råsundas gräs, omklädningsrum och kiosker. Första åren av mitt liv tillbringades på Västra vägen, ett stenkast från Råsunda. Glömmer aldrig när jag stod på läktaren och såg min far spela och tänkte ”här ska jag spela någon dag”. Nu flera år senare sitter jag ensam på ett hotellrum och skriver detta, men full av kärlek. Kärlek som kan beskrivas med ett SM-guld för min klubb, mer än 100 spelade matcher och Europaspel.

– Jag vill rikta ett stort tack till min familj som från första början satte mig i AIK:s knatteskola, till min flickvän och mina vänner som alltid stått vid min sida oavsett med- eller motgång. Sen vill jag rikta ett stort tack till alla inom klubben som jobbar för att vi ska ha bra förutsättningar, som gett mig trygghet från dag ett. Till de ledare som trott på mig. Sist, men absolut inte minst, till alla fantastiska fans. De som stått upp för mig på sociala medier, de som skrikit mitt namn på läktaren och de som har trott på mig hela vägen. Fansen har betytt mycket för mig, jag är själv en supporter och hade jag inte haft turen att vara bra på fotboll så hade jag själv stått på Norra stå och skrikit att jag älskade Gnaget, så som jag gjorde när jag var yngre. De som känner mig vet att jag är evigt tacksam till AIK-familjen. Vi ses igen på planen eller på läktaren, fortsätter Sundgren.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Nästa artikel (scrolla ner)

Sista artikeln

Inga fler artiklar att ladda