Fotbolltransfers.com - Asbaghi om Nygren: "Aldrig jobbat med någon liknande förr"
Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Asbaghi om Nygren: "Aldrig jobbat med någon liknande förr"

Publicerad: 2019-05-24 14:32 Allsvenskan

IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi berömmer sin jättetalang Benjamin Nygren - som kan säljas i sommar.

I går kväll rapporterade Sportbladet att belgiska Genk närmar sig en överenskommelse med IFK Göteborg om Benjamin Nygren.

Blåvitt kan få upp till 50 miljoner kronor inklusive bonusar. Tränaren Poya Asbaghi betonar dock att 17-åringen är väldigt lugn, trots det stora intresset.

– När det varit som mest rykten så har han varit väldigt mycket här och nu. Han är en av de som använder varje sekund av träningstiden och genomgångarna att bli bättre. Det har inte ändrats någonting under den här våren, säger han till Sportbladet.

Asbaghi medger att han är imponerad av Nygrens inställning.

– Jag har jobbat med honom i över ett år så nu har man slutat att förvånas. Men jag har inte jobbat med någon liknande förr, det är bara att vara ärlig, säger Asbaghi till Sportbladet och fortsätter:

– Det är fortfarande en kille som är 17 år och som inte är någon robot. Men han är mycket längre fram än de jämnåriga jag träffat på. Det är även därför vi i IFK Göteborg har varit noggranna att skydda honom och inte ge honom för många intervjuer. Vissa menar att vi borde visa upp honom och IFK Göteborg mer, men vi sätter snarare människan före alla andra prioriteringar. Vi har tackat nej till en hel del grejer kring Benjamin i dialog med honom själv och hans familj. 

SCROLLA NED FÖR ATT
LÄSA NÄSTA NYHET

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com