Fotbolltransfers.com - Häcken svarar IFK Göteborg: "Varit starkare på det i många år"
Foto: Daniel Stiller/Bildbyrån

Häcken svarar IFK Göteborg: "Varit starkare på det i många år"

Publicerad: 2019-05-21 23:11 Allsvenskan

IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi har pikat BK Häcken. Nu får han svar på tal från konkurrentens sportchef Sonny Karlsson.

IFK Göteborg har snart ett derby mot BK Häcken. I går kväll skickade Poya Asbaghi en pik till rivalen.

– Som lag har de haft bättre tabellposition, men bäst i stan kan definieras på olika sätt. Vi är bäst i stan på att vara Göteborgslag. Det är ett lag som kommer spela med sina talanger och ett annat som sätter sina på bänken. Det är Göteborgs lag mot Häcken i princip, sa han till C More.

BK Häckens sportchef Sonny Karlsson bemöter nu uttalandet i en intervju med Fotbollskanalen.

– Han ställer väl sig i ringhörnan - och det är ju derby på gång. Det är väl kul att han gör det, säger han med ett skratt.

Sonny Karlsson betonar att Häcken varit framgångsrika med sin talangsatsning.

– Vi har varit bra på det i många år (släppa fram och förvalta unga spelare), medan de har kört sitt race med mer pengar än oss. Nu har de inga pengar och då blir de tvungna att slänga in dem och det har de haft framgång med. Det är bara att lyfta på hatten och gratulera. De har varit jätteduktiga. Det är även många killar som vi känner, då de går i gymnasiet med våra gubbar, så vi har mött dem i juniorlag och i andra sammanhang med våra lag, säger han till Fotbollskanalen.

– Vi har väl varit starkare på det i ganska många år, om man nu pratar unga spelare som spelat och tagit sig vidare. Det var de bra på förr och nu har de kanske fått en ny era, så det är bara att gratulera dem, fortsätter Karlsson.

SCROLLA NED FÖR ATT
LÄSA NÄSTA NYHET

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com