Fotbolltransfers.com - Elyounoussi kan förlänga med AIK: "Allt han rör vid blir till guld"
Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Elyounoussi kan förlänga med AIK: "Allt han rör vid blir till guld"

Publicerad: 2019-05-20 22:49 Allsvenskan

Henok Goitom tokhyllar sin Tarik Elyounoussi - som medger att han inlett förhandlingar med AIK om ett nytt kontrakt.

AIK besegrade Falkenbergs FF med 2-0 i kväll och Tarik Elyounoussi visade återigen framfötterna.

Den norske landslagsmannen gjorde båda målen och hyllas nu av Henok Goitom.

– Han har ett år där allt han rör vid blir till guld. Jag vet själv den känslan. Jag hade samma 2015. Allt går in. Du kan klacka eller vad som helst – nästan göra mål med örat. Han gör båda målen i dag eftersom han är den där ”Inzaghi-typen” som vet var bollen ska hamna, säger kaptenen till Sportbladet och fortsätter:

– Samarbetet sker utan att vi ens behöver titta på varandra. Både i offensiven och i defensiven. Allt! Man behöver aldrig peka åt Tarik hur han ska röra sig, för han vet själv vad han ska göra. Vi ser varandra på ett bra sätt. Ju längre han spelar så kommer jag få ettårskontrakt med AIK varje år, tack vare honom! Det är jätteskönt att spela med honom.

Elyounoussi sitter på ett utgående kontrakt med AIK. Han berättar nu att parterna inlett diskussioner om en förlängning.

– Det är ingen stress. Men vi har precis börjat prata (om ett nytt kontrakt). Vi får se vad vi kommer fram till. Det handlar mycket om vilka ambitioner klubben har. Jag vill spela fotboll med AIK i Europa. Jag vill inte bara spela i allsvenskan. Vi har ju vunnit allsvenskan och min ambition är att spela med AIK i Europa. Allra helst i Champions League, även om jag vet att det är jättesvårt och att Europa League är mer realistiskt. Men jag hoppas att vi klarar det, säger han till Sportbladet.

Norrmannen har ingen stress att lämna Allsvenskan för en större liga igen.

– Klart att saker kan hända. Men det ska mycket till för att jag ska lämna den här klubben. Det ska vara något som är omöjligt att säga nej till, säger Elyounoussi till Sportbladet.

SCROLLA NED FÖR ATT
LÄSA NÄSTA NYHET

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com