Fotbolltransfers.com - Sundsvall i ekonomisk kris - kan behöva sälja spelare
Foto: Bildbyrån

Sundsvall i ekonomisk kris - kan behöva sälja spelare

Publicerad: 2019-05-17 14:20 Allsvenskan

GIF Sundsvall meddelade i dag att föreningen beräknas backa med över sju miljoner kronor. Nu måste man vända på ekonomin, bland annat genom att sälja spelare.

GIF Sundsvalls ordförande Hans Selling meddelade tidigare under fredagen att klubben beräknas backa med 7,4 miljoner kronor under 2019.

I en intervju med ST berättar sportchefen Urban Hagblom att det inte blir en förlängning med mittfältaren David Batanero, men att målvakten William Eskelinen kan bli kvar.

För Fotbollskanalen förklarar Hagblom att det kan bli aktuellt att sälja spelare.

– Jag sitter inte på beslutet, men om det kommer bud och intresse för våra spelare får jag självklart ta det med vår styrelse. Om man ser över en femårsperiod har vi även sålt spelare för de här beloppen i snitt per år, men det är väl så att i den bästa av världar ska spelartransfers inte vara med i en budget och det kan man ha synpunkter på, men 2020 finns det inte med i budget, säger han till Fotbollskanalen.

Sportchefen hoppas att motparten inte kommer att försöka dra nytta nytta av det ekonomiska läget man befinner sig i.

– Jag måste vara ärlig och säga att vår förhandlingssituation inte blev till det bättre av det här läget, men sedan förutsätter och hoppas jag att motparten är professionell och klubbarna vet vad marknadsvärdet på spelarna är. Jag skulle bli väldigt besviken om det är någon som uppträder oprofessionellt i det här fallet. Det måste jag säga. Men ingen skandinavisk klubb kommer att agera på det sättet. Alla ser väl till sitt eget bästa, men jag är inte rädd för att de inte ser marknadsvärdet på våra spelare och är jag intresserad av en spelare, så är jag beredd att betala ett marknadsvärde. Förutsättningarna har däremot inte förbättrats för mig i marknadssituationer.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com
Nästa artikel (scrolla ner)

Sista artikeln

Inga fler artiklar att ladda