Foto: Vincent Michel/Bildbyrån

Karl-Johan Johnsson: "Jag hoppas på en flytt"

Publicerad: 2019-05-14 14:56 Utlandsproffs

Guingamp har ramlat ur Ligue 1. Nu hoppas svenske landslagsmålvakten Karl-Johan Johnsson på en flytt i sommar.

Karl-Johan Johnsson, 29, har ett år kvar på sitt kontrakt med franska klubben Guingamp.

Den svenske landslagsmålvakten berättar dock för Fotbollskanalen att han inte är särskilt sugen på spel i Ligue 2 nästa säsong.

– Jag hoppas på en flytt, men jag har ju ett år kvar på kontraktet. Men så var det redan inför förra sommarfönstret, att det var dags då och det var på tapeten att vi skulle försöka hitta någonting då. Om det dök upp någonting som var intressant så skulle de släppa mig om det kom rätt summa pengar, säger Johnsson till sajten och fortsätter:

– Då var det inte något som jag tyckte var så lockande och då stannade jag hellre en säsong till i Guingamp och tänkte att vi får ta det nästa sommarfönster istället. Nu med facit i hand känns det kanske som ett dåligt beslut eftersom jag inte fått spela hela säsongen. Men det är lätt att vara efterklok, men just då kändes det rätt. Jag har varit här i tre säsonger och jag känner att jag gärna vill testa någonting nytt. Speciellt nu när vi åkte ner så vill jag försöka hitta någonting annat såklart.

29-åringen kan dock tänka sig att spela i en andraliga - som exempelvis den tyska eller den engelska.

– Det beror. 2. Bundesliga, Championship tror jag säkert skulle gå. Men det är det att jag vill testa på någonting nytt. Det är ingen jättedålig liga i sig, men det känns som att jag vill testa någonting nytt för jag har varit här i tre år. Det hade varit kul. När man väl har möjlighet att flytta runt lite och se olika länder och kulturer, det tycker vi är roligt. Sedan får vi se vad som händer, antingen stannar vi eller så flyttar vi, säger Johnsson till Fotbollskanalen.

SCROLLA NED FÖR ATT
LÄSA NÄSTA NYHET
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com