Fotbolltransfers.com - Hammarbys sportchef vill ändra reglerna kring transferfönstret
Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Hammarbys sportchef vill ändra reglerna kring transferfönstret

Publicerad: 2019-04-23 20:26 Allsvenskan

Hammarbys sportchef Jesper Jansson vill se en förändring med transferfönstren. Han föreslår bland annat att vinterfönstret kortas ner.

Det svenska vinterfönstret öppnade 12 januari och stängde så sent som 4 april. I en intervju med fotbolldirekt.se berättar Hammarby IF:s sportchef Jesper Jansson att han vill se förändringar.

– Jag håller på och kollar lite på det, om man inte kan ändra på det. Sedan vet jag inte om det är möjligt. Men generellt, jag tycker det är Silly Season åtta månader om året i Sverige. Och jag tror inte det är en bra utveckling för klubbarna. Du måste få tid och råd att utveckla klubbarna i lugn och ro, säger han till sajten och fortsätter:

– Det funkar så att ”off season” får du ha ett längre fönster, ”in season” får du ha ett kortare. Men Uefa har sagt att det är möjligt att ändra det till viss del. Min tanke är att man har ett kortare fönster ”off season”, och då skulle man lägga det i februari. Du har inga tävlingsmatcher i januari, så du kan ändå förbereda dig i lugn och ro. Då har du också fördelen mot det internationella fönstret, för när vårt fönster öppnar så har de hunnit stänga, så då vet du vad du har att spela med. Jag tror det hade underlättat. Sedan har du samma fönster som de internationella på sommaren, för då riskerar du inte att tappa spelare utomlands.

Vidare berättar sportchefen att han gärna ser en lösning där fönstret stänger samtidigt som de internationella ligornas, alltså i augusti.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com
Nästa artikel (scrolla ner)

Sista artikeln

Inga fler artiklar att ladda