Fotbolltransfers.com - Tuchel rasande - kräver större makt i PSG
Foto: Christian Hartmann/Bildbyrån

Tuchel rasande - kräver större makt i PSG

Publicerad: 2019-04-16 11:55 Övriga Europa

Paris Saint-Germains tränare Thomas Tuchel har hamnat i tjafs med ägarna och kräver mer makt, enligt franska uppgifter.

Lille förnedrade Paris Saint-Germain i helgen. De vann med hela 5-1 och Thomas Tuchel var rasande efteråt.

Enligt franska tidningen L´Equipe grep tysken tag i PSG-ägaren Nasser Al-Khelaifis halsduk i spelartunneln och sa ett par väl valda ord. En sekvens som franska Canal Plus lyckades fånga på bild.

Tuchel har riktat skarp kritik mot ledningen och i synnerhet för att han inte har tillräckligt många spelare. Nu kräver tränaren större makt, enligt L´Equipe.

– Vi saknar pålitliga spelare. Det är inte möjligt att spela med 12, 13 spelare, säger Tuchel och fortsätter:

– Var tredje dag har jag inte möjlighet att välja det bästa laget för en match. Alla tycker att det är normalt att (Juan) Bernat spelar som nummer 3, som nummer 5, till vänster, på mittfältet, som nummer 10... Men det är inte så! 

Tuchel sägs även vara väldigt irriterad på sportchefen Antero Henrique, främst hur han hanterade kontraktssituationen med Adrien Rabiot, som nu kommer lämna som bosman. Mittfältaren får inte längre spela.

– Jag saknar Rabiot och Lassana Diarra, jag kommer säga det till presidenten. Så här långt har ingen sagt något eftersom vi vunnit, säger Tuchel.

PSG:s sportchef förhandlar just nu med veteranerna Gianluigi Buffon och Dani Alves om nya kontrakt. Spelare som Tuchel inte anser bör prioriteras.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus