Fotbolltransfers.com - De Bruyne om Mourinho: "Vi pratade enbart två gånger"
Foto: Jason Cairnduff/Bildbyrån

De Bruyne om Mourinho: "Vi pratade enbart två gånger"

Publicerad: 2019-04-15 14:14 England

Kevin de Bruyne fick aldrig chansen i Chelsea. I dag är han en världsstjärnan. Nu berättar han om relationen till José Mourinho.

Kevin de Bruyne anlände till Chelsea som 20-åring. Den belgiske landslagsstjärnan fick aldrig en riktig chans av José Mourinho.

Den offensiva mittfältaren lånades ut och såldes senare till Wolfsburg. Efter sin succé i Bundesliga blev det en flytt till Manchester City sommaren 2015.

De Bruyne berättar nu att han inte hade någon vidare relation till Mourinho under tiden i Chelsea.

– När jag var i Chelsea var det så mycket i pressen om min relation till José Mourinho. Men sanningen är att jag enbart pratade med honom två gånger. Planen var från början att jag skulle bli utlånad ett tag, säger han till The Players' Tribune.

De Bruyne avslöjar också att Liverpools manager Jürgen Klopp tidigare försökt värva honom.

– Klopp ville att jag skulle komma till Borussia Dortmund och de spelade sortens fotboll som jag gillar. Så jag tänkte att Chelsea kanske skulle släppa mig. Men sedan fick jag ett sms av Mourinho: "Du stannar. Jag vill att du är en del av det här laget". Så jag tänkte, okej bra. Jag är i hans planer, säger belgaren.

Men chansen i Chelsea kom aldrig.

– José väntade bara på att jag skulle säga något och till slut gjorde jag det. Det var så konstigt. Vi hade ett samtal om att jag skulle lånas ut igen. Och (Juan) Mata var också öveflödig då, så José sa: "Nå, du vet, om Mata lämnar så blir du femtevalet istället för sjätte", säger De Bruyne.

SCROLLA NED FÖR ATT
LÄSA NÄSTA NYHET
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com