Fotbolltransfers.com - BP nöjda med Lahne-affären: "Det gäller att investera pengarna rätt"
Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån

BP nöjda med Lahne-affären: "Det gäller att investera pengarna rätt"

Publicerad: 2019-04-05 11:20 Superettan

Brommapojkarnas manager Roberth Björknesjö talar ut om försäljningen av anfallstalangen Jack Lahne.

Jack Lahne, 17, är såld till franska Amiens, men går till AIK på lån fram till sommaren.

Det är den dyraste försäljningen någonsin för IF Brommapojkarna. Managern Roberth Björknesjö berättar nu för Fotbollskanalen hur pengarna ska användas.

– Det sätter oss i en annan situation inför framtiden. Vi kan bygga lite starkare än vad vi någonsin har kunnat göra. Det är inte bara den största försäljningen, även den överlägset största, så det är klart att det sätter oss i en annan sits. Vi kan sätta vår budget tidigare gentemot många andra fotbollsklubbar och nu hamnar vi även på en annan nivå och kan jobba långsiktigt med styrka och tro att det här kommer att bli bra framöver, säger Björknesjö till Fotbollskanalen och fortsätter:

– Det gäller att investera pengarna rätt i en framtid, men inte heller tumma på talangutvecklingen. Den ska vi ha kvar. Det kommer bli lättare i vårt arbete med att kunna skriva längre avtal och ha en kontinuitet som kan leda till framgång. Vi har många jätteduktiga spelare i dag, men alla är nya för varandra. Det tar lite tid och det är som med ombyggnaden 2011, där vi sedan var ruggigt bra under 2012. Nu är tanken att vi ska vara ruggigt bra i höst och vinna så mycket som möjligt under våren. Vi kan sätta oss ner och förlänga avtal i tid, vilket underlättar otroligt mycket kontra att bara skriva ettårsavtal hela tiden. Jag tycker att det är den största fördelen förutom att det förstås är otroligt kul med Jacks utveckling på den här korta tiden. 

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Nästa artikel (scrolla ner)

Sista artikeln

Inga fler artiklar att ladda