Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån

Så lyckades IFK Göteborg värva tillbaka Lasse Vibe

Publicerad: 2019-04-03 17:03 Allsvenskan

IFK Göteborg har det oerhört tufft ekonomiskt. Men i dag presenterades Lasse Vibe. En värvning som kunde göras tack vare extern hjälp.

Den danske anfallaren Lasse Vibe, 32, är tillbaka i IFK Göteborg efter några år i England och Kina.

På onsdagen signerade han ett kontrakt över 2019 med option på ett år till. Nu berättar Max Markusson för GT att värvningen av Vibe kunde göras via ett tillskott från IFK Gbg Transferintressenter AB.

– Vi hade en liten summa avsatt i vår egen budget och sedan har vi fått in externt kapital också via vårt bolag, säger Blåvitts klubbdirektör till GT.

Enligt GT hade Blåvitt inte kunnat värva Vibe eller Nzuzi Toko utan externt kapital.

Max Markusson är oerhört glad över att Vibe anlänt.

– Det är så klart underbart att ha honom på plats. Han tillför väldigt mycket, både personligt, som spelare och erfarenhetsmässigt. Det är komponenter som vi behöver, säger han.

Vibe själv ser framemot att komma igång igen.

– Det har varit stressiga dagar. Just nu känns det lugnt och man är glad och det är kul. Jag är oerhört taggad, jag ska få spela lite fotboll igen och det har jag inte gjort på ett tag. Det är ändå något jag levt på i 15 år, säger 32-åringen till GT.

Den danske anfallaren är dock inte i full fysisk form och behöver tid att komma i matchform.

– Det kommer nog ta ett tag, det beror på hur det går och hur mycket man stressar fram det. Jag kanske kan spela 90 nu, det vet man inte, men då kanske det blir någon skada på det. Jag får snacka ihop mig med teamet här. Vi får lägga upp någon form av schema som vi kan hålla så att jag kan spela så mycket som möjligt. Det är dumt om jag åker på någon skada direkt, säger han till GT.

Vibe är inställd på att leva med stora förväntningarna, men betonar att klubben är i en helt annan situation jämfört med hans senaste sejour.

– Det är klart att jag är här för att hjälpa Blåvitt nu, men det är ett litet annat läge för kubben just nu. Jag kommer ihåg när jag var ung – då var det inte lätt när publiken var emot dig. Nu är det verkligen dags för publiken att ge kärlek till allihopa. Där gäller det att vara ödmjuk och inte tro att nu kommer Lasse hem och gör 25 mål och vi kommer vinna SM-guld. Det är inte därför jag är här, säger han till GT.

SCROLLA NED FÖR ATT
LÄSA NÄSTA NYHET
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com