Fotbolltransfers.com - Lichtsteiner öppnar för att lämna Arsenal: "Behöver speltid"
Foto: Eddie Keogh/Bildbyrån

Lichtsteiner öppnar för att lämna Arsenal: "Behöver speltid"

Publicerad: 2019-03-21 20:46 England

Arsenal-försvararen Stephan Lichtsteiner blickar mot EM 2020. Men för att bättra på sina chanser att få vara med kan det bli aktuellt med ett klubbyte.

Högerbacken Stephan Lichtsteiner, 35, gjorde sju säsonger i Juventus innan han tog beslutet att flytta till Premier League och Arsenal.

Den schweiziske landslagsmannen menar att hans ålder är en av anledningarna till att han inte har spelat mer.

– Jag är 35 år gammal. Jag behöver tid för återhämtning. Jag är inte arg om jag inte spelar från start. Och ja, jag är i bra form. Jag har haft en toppenkarriär. Jag är lugn. Jag njuter av det. Arsenal är en toppklubb. Det är uppenbart att det alltid är svårare att spela där, säger Lichtsteiner till Neue Zurcher Zeitung.

– Jag kom till ett nytt land, en ny klubb. Jag var tvungen att lära känna en ny kultur, nya människor, ny liga och en ny taktik, fortsätter han.

Högerbacken är inställd på att spela EM 2020 med Schweiz och öppnar nu för att lämna, såvida han inte får regelbunden speltid.

– Det kommer att ta tid. Det faktum att jag spelar i en toppklubb som 35-åring säger tillräckligt. Det har funnits diskussioner med Arsenal. Vi får vänta och se om det passar båda parterna. Arsenal är en stor klubb, jag känner mig väldigt lycklig. Men jag vill spela regelbundet med tanke på EM. Det var okej det här året. Men om tränaren (Unai Emery) säger att han inte längre räknar med mig måste jag oroa mig.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus