Fotbolltransfers.com - Holgersson: "Valt ställen där jag känner att det ger någonting mer"
Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån

Holgersson: "Valt ställen där jag känner att det ger någonting mer"

Publicerad: 2019-03-21 13:04 Allsvenskan

Helsingborgs försvarare Markus Holgersson förklarar varför han valt lite udda klubbar i karriären.

Markus Holgersson, 33, lämnade Helsingborgs IF efter säsongen 2011. Sedan dess har han representerat New York Red Bulls, Wigan, Anorthosis Famagusta, Ålborg och Lorca FC.

Nu förklarar försvararen för Fotbollskanalen varför han valt att spela i flera olika länder.

– Jag har valt ställen där jag känner att det ger någonting mer. Jag hade ändå andra klubbar att välja på när jag gick från HIF efter 2011, men New York... Det är "once in a lifetime", säger Holgersson till sajten och fortsätter:

– Och när vi pratar talang så är det en sak jag gillar med USA. De säger "talent" som något du förädlar, något du gör något bra av. I Sverige pratar vi om talang som något som du har fått. Jag gillar den amerikanska stilen mer. Det är en bra egenskap att förstå vad du är bra på, så du kan utnyttja det på rätt sätt. Jag tror jag har maximerat mina styrkor rätt bra. Det är nog därför jag har kommit så nära max som jag kan, tror jag. 

Nu är Holgersson tillbaka i Helsingborg sedan i somras. Han hoppas kunna bidra en hel del med sin rutin.

– Vi har många unga, vi har många äldre. Vi saknar de i mitten, men jag tror vi kan hjälpas åt att bli ett starkt. Jag tror det blir viktigt i längden, när det blir lite tufft längre fram i säsongen, att många spelare varit med tidigare och att det är till vår fördel, säger 33-åringen till Fotbollskanalen.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus