Fotbolltransfers.com - Gustav Engvall: "Det har varit perfekt för mig"
Foto: Jasper Jacobs/Bildbyrån

Gustav Engvall: "Det har varit perfekt för mig"

Publicerad: 2019-03-18 23:32 Utlandsproffs

Gustav Engvall och Mechelen har tagit klivet upp till belgiska högstaligan. Nu talar anfallaren ut om flytten och framtiden.

Gustav Engvall, 22, inledde förra säsongen i IFK Göteborg på lån. Men på sommaren sålde Bristol City honom till KV Mechelen.

I helgen säkrade Mechelen avancemanget och spelar i belgiska högstaligan igen nästa säsong. Och Engvall har fått regelbunden speltid.

– Jag tog ett steg till en belgisk andraliga och målet var väl att köra på. De sa till mig att det enda de vill är att vi ska gå upp. Vi har en stark trupp och jag ville vara en del av det. Nu gick det i uppfyllelse, så det är "mission completed". Vi vann serien, säger han till Fotbollskanalen och fortsätter:

– För egen del har det också varit perfekt efter mina lån och tiden i England. Det har känts som att det lossnat lite. Jag har gjort 30 matcher på en säsong och både mål och assist. Jag har kommit upp på hästen igen efter ett par brokiga år med mindre speltid. Jag känner att fotbollen går bra nu, att jag är i ett bra lag och att de litar på mig. Jag tror i varje fall att det har varit min viktigaste säsong i karriären. Jag har fått självförtroende, så det är den viktigaste (säsongen) och såklart en av de bästa. Tio mål och sju assist är ändå ganska godkänt.

Engvall har kontakt till sommaren 2020 men det finns en option på ytterligare två år. Parterna har ännu inte diskuterat optionen, men anfallaren är inställd på att stanna.

– Jag vill spela ett år i högstaligan. I andraligan var det ganska mycket defensivt spel mot oss, då vi hade den starkaste och bästa truppen. Nu kan det bli öppnare, mer ytor över banan. Det hade varit perfekt att spela ett år i högstaligan med Mechelen, säger han till Fotbollskanalen.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus