Fotbolltransfers.com - Officiellt: Robin Jansson klar för Orlando City
Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Officiellt: Robin Jansson klar för Orlando City

Publicerad: 2019-03-12 20:02 Allsvenskan

AIK:s mittback Robin Jansson lämnar för spel utomlands. Han har skrivit på för Orlando City i MLS.

AIK bekräftar på sin officiella hemsida att Robin Jansson, 27, är klar för Orlando City.

– Ända sedan den dagen som jag kom till AIK har jag blivit väldigt bra mottagen och fått ett bra stöd från spelare, ledare och fantastiska supportrar, säger han till hemsidan och fortsätter:

– Jag har haft en underbar tid i AIK och förra året lyfte vi Lennart Johanssons pokal tillsammans. När den här möjligheten med Orlando City dök upp var det ett äventyr som jag ville testa på. Jag hoppas att våra vägar möts igen i framtiden.

Sportchefen Björn Wesström om försäljningen:

– Robins historia är unik. Transfern till AIK, utvecklingen i AIK och hjälterollen i Allsvenskans sista omgång är tre delar som ingen ens funderade på i början på mars 2018. Med mindre än tio månader kvar på avtalet är vi överens med Robin och Orlando City om att en försäljning är nästa kapitel för honom. För AIK Fotboll är den sammantagna bedömningen att vi med de medel som vi tjänar ska kunna återinvestera på ett sätt som gör att det utvecklar truppen på både kort och på lång sikt. Vi önskar Robin all lycka med de utmaningar som han nu vill anta och hälsar honom välkommen tillbaka i framtiden.

Jansson prislapp landar på mellan 2,5 och 5 miljoner kronor netto, skriver AIK på sin hemsida.

SCROLLA NED FÖR ATT
LÄSA NÄSTA NYHET

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com