Fotbolltransfers.com - Sundsvalls sportchef: "Vi har tagit ett kliv upp i hierarkin"
Foto: Nils Jakobsson/Bildbyrån

Sundsvalls sportchef: "Vi har tagit ett kliv upp i hierarkin"

Publicerad: 2019-02-28 09:40 Allsvenskan

GIF Sundsvalls sportchef Urban Hagblom betonar att senaste prestigevärvningen av Pa Konate är ett bevis på att de blivit mer attraktiva.

Omar Eddahri plockades nyligen in som "Mr X". Och i går presenterade GIF Sundsvall vänsterbacken Pa Konate som "Mr Y".

Sportchefen Urban Hagblom förklarar för ST-sporten att det är en stor tillfredsställelse att kunna plocka in Konate från Serie A-klubben SPAL.

– Historiskt tror jag inte det hänt så ofta att vi värvat från en Serie A-klubb, en tidigare svensk mästare med erfarenhet från Champions League. Det är ett bevis på att vi tagit ett kliv upp i hierarkin i Fotbollssverige, säger han till tidningen.

Hagblom betonar att Sundsvall har en fördel i jakten på spelare i tränaren Joel Cedergren.

– Vi har nått en ny nivå i våra möjligheter, framför allt med Joel och tränarteamet, med den fotboll GIF Sundsvall spelar i dag. Ser man också till utvecklingen vi har på spelarna när de väljer oss och vad de presterar i Sundsvall så har vi ibland spelare som blir för bra och hamnar i Europa, oavsett det är i Leipzig (Emil Forsberg), Grasshoppers (Rúnar Sigurjónsson) eller Lokeren (Ari Skúlason), säger han till ST-sporten.

Sundsvall verkar nu vara färdigvärvade.

– Om ingen spelare byter klubb eller av annan anledning inte kan spela är vi klara är vi i grund och botten nöjda och klara, säger Hagblom till ST-sporten.

SCROLLA NED FÖR ATT
LÄSA NÄSTA NYHET

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com