Fotbolltransfers.com - Benjamin Mbunga Kimpioka: "Var några klubbar som ville ha mig på lån"
Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

Benjamin Mbunga Kimpioka: "Var några klubbar som ville ha mig på lån"

Publicerad: 2019-02-16 01:06 Utlandsproffs

Sunderlands svenske talang Benjamin Mbunga Kimpioka berättar nu att han nobbade möjligheten att gå iväg på lån i januari.

Den lovande ytteranfallaren Benjamin Mbunga Kimpioka, 18, har fått spela två matcher i League One den här säsongen.

Nu berättar svensken för Fotbollskanalen att det fanns stort intresse för honom under januarifönstret.

– Jag hade ett snack med akademichefen för några månader sedan och det var några klubbar som ville ha mig på lån. Först tänkte jag "ja" direkt, men sedan kände jag att jag har utvecklats här. Jag tog ett snack med min agent och dagen efter sa Jack (Ross, tränaren) att han inte ville ha mig på lån. Det motiverade mig och nu kämpar jag ännu hårdare här, säger han till sajten och fortsätter:

– När han (Jack Ross) kom in som ny tränare, så kände jag direkt att det är en väldigt skön kille och en bra tränare. Han är speciellt bra med oss unga spelare och U23-spelarna. Det gjorde att man ville visa upp sig, samtidigt som det gick bra i U23, vilket gjorde att han tog upp mig direkt till A-laget. Jag känner att jag utvecklats mycket här och kommer att fortsätta jobba hårt, så får vi se var det tar mig.

18-åringen njuter av att ha involverats i A-truppen.

– Det har varit väldigt roligt och jag är väldigt tacksam över att få spela inför så bra fans, runt 30 000 i varje hemmamatch. Det har alltid varit en dröm att få speltid i sådana matcher. Jag känner att jag kan det, så jag är väldigt tacksam för att A-lagstränaren och den assisterande tränaren ger mig chansen och tror på mig, säger han till Fotbollskanalen.

ARTIKELN PRESENTERAS AV:
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ
HAJPADE ODDS!
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus